Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü
Esélyt adunk! Program

Esélyt adunk! Program Társadalmi felelősségvállalás

Bátor Tábor - ahol mindig süt a nap!

A Bátor Tábor élményterápiás programot kínál nyári táborok formájában daganatos, hemofíliás, cukorbeteg, illetve krónikus ízületi gyulladásban szenvedő gyermekek számára. A programok célja a gyermekek önbizalmának növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése, ezzel gyógyulásuk támogatása. A betegség elfogadása, legyőzése sokkal könnyebben megy, ha van egy elfogadó, vidám, szerető közeg, ahol a szorongások meghallgatásra találnak, és ezáltal fel is oldódnak.

Az UNION az alapítvány munkáját egyösszegű éves támogatáson kívül a táborhely vagyonbiztosításával a résztvevő egészségügyi szakemberek orvosi felelősségbiztosításával és a gyerekek, valamint a közreműködő önkéntesek baleset-biztosításával támogatja. Mindezeken felül az UNION munkatársai Önkéntes Nap keretében évről-évre segítik a Tábor működését. Immár hagyománynak számít, hogy a Social Active Day program keretében több mint 100 munkatársunk segít előkészíteni a szezonra a Bátor Tábor hatvani táborhelyszínét.

A támogatási formák között kuriózum, hogy 2015-ben bevezetettünk egy olyan daganatos megbetegedésre szóló kiegészítő biztosítást, melyben szerepel a Bátor Tábor Alapítvány javára szóló beépített támogatás is

A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekekért

Támogatjuk a Fejér-megyei gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő, köztük a Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központjának VII. és VIII. számú székesfehérvári szakmai egységében és Előszállás, Dég, Sárbogárd, Mezőfalva, Martonvásár szakmai egységeiben ellátott gyermekeket.  Így mintegy 180 gyermek élvezheti a jótékony segítséget, azaz részesülhet rendszeresen a játékosan fejlesztő, szórakoztató közös programokból.

Célunk a gyermekek hátrányos helyzetéből adódó különbség csökkentése, felzárkóztatása olyan programok szervezésével, melyet a családban élő gyermekek számára szüleik biztosítanak. A Gyermekotthon vezetőivel folytatott konzultációk alapján egy komplex projekt keretében a gyermekek számára kor szerint differenciált, szórakoztató, ismeretterjesztő programokat, nyári tábort szervezünk

„Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen”

A Nem Adom Fel Alapítványt 2016 óta támogatjuk.  Az Alapítvány a „Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen” értékrend mentén jött létre 2005-ben. Tagjai körében olyan sérült fiatalokkal találkozhatunk, akiknek a lelkületére, élethez való hozzáállására igaz a szervezet nevének jelentése, ők azok, akik soha nem adják fel. Változatos, és egyre bővülő programjaikkal bizonyítják, hogy bármilyen háttérből is jövünk, mindannyian elég gazdagok vagyunk ahhoz, hogy másoknak segítsünk.

Az alapítvány a 18+ fiatal felnőtt korosztály legégetőbb problémáját a pályaválasztást, foglalkoztatást komplex módon segíti elő azzal, hogy mentálisan készít fel a felnőttként való helytállásra. Az UNION támogatása a Nem adom fel Alapítvány „Benned van a lehetőség” programját karolja fel. Ez a modell értékű képzési, gyakornoki program életvezetési segítséget nyújt a 18+ korosztály számára, melynek során a fiatal pályakezdőket mentálisan készíti fel a pályakezdés, önálló életkezdés sérült helyzetükből fakadó nehézségeinek áthidalására, azaz segít abban, hogy tartósan megállják helyüket az ÉLETBEN (munkahelyükön, önálló életükben).

„Egy befogadó társadalomért”

A Kézen Fogva Alapítvánnyal 2016 második felétől működünk együtt. Az Alapítvány 1993 óta dolgozik a befogadó társadalomért, melyben a fogyatékos emberek képesek méltósággal élni mindennapjaikat. A fogyatékos emberek közül is a leghátrányosabb helyzetben lévő értelmi fogyatékos és halmozottan sérült emberek ügyének támogatását választotta feladatul. A fogyatékos egyént környezetébe ágyazva érik el közvetlenül és közvetetten, életének minden fázisában: a családon keresztül, a szakembereken át, az ellátásban résztvevő szervezeteken keresztül vagy a társadalom egészét megszólítva.

Biztosítónkkal közösen az Alapítvány egy olyan programot működtet, melynek célja, hogy az iskola és a munka világa között támogassa a sajátos nevelési igényű gyermekeket. A programban olyan 15-24 év közötti fiatalok vehetnek részt, akik kifejezetten az iskola és munka közötti átmenetben vannak és valamilyen speciális szükséglettel rendelkeznek: tanulásban akadályozott fiatalok (speciális iskolában tanulók) és értelmileg akadályozott fiatalok,mozgáskorlátozott és halmozottan fogyatékos fiatalok,hallás- és látássérült fiatalok,szociális hátrányban élő fiatalok, magatartási zavarokkal küzdők,pszichiátriai beteg fiatalok és autisták.

Az átmenetben nyújtott munkaerő-piaci szolgáltatás támogatást és tanácsadást ajánl a fogyatékossággal élő és hátrányos helyzetű fiataloknak az iskolai képzés és a munka világa között. Az átmeneti szolgáltatásnak két fő célja van: a szakmai lehetőségek megmutatása a fiatalok számára és alapot biztosítani a döntések meghozatalához és reális megközelítéssel segíteni a fiatalt a szakmai integráció felé.

„A nevetés a legjobb gyógyszer”

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány a gyermekek és idősek gyógyulásáért és vidámságáért dolgozik, hisznek abban, hogy a nevetés a legjobb gyógyszer. Jelenleg 30 bohócdoktor dolgozik az Alapítványnál, akik az elmúlt 20 év alatt több mint 300 ezer beteg gyermeknek, valamint több ezer idős embernek vitték el a gyógyító nevetést és folyamatosan bővítik a bohócdoktori rendelések számát, szerte az országban.

Biztosítónk az Alapítvány ZeneKaraván projektjét támogatja, mely egy speciálisan értelmi- és mozgásszervi fogyatékkal élő (speciális törődést igénylő) gyermekek részére kifejlesztett show. A műsorban a bohócdoktorok zenélnek és énekelnek, és a gyermekeket, mint zenészeket vonják be a előadásba. Különféle kulcsokat osztanak ki nekik, melyek ritmushangszerként funkcionálnak, így a gyerekek, azaz a nézők maguk válnak zenekarrá. A játék egyszerű szerkezete lehetővé teszi, hogy a gyermekek nagyon finom, érzékeny módon használják az érzékszervi észlelésüket. A játék lehetőséget hagy az improvizációra is, így megfelel egy ilyen speciális közönség elvárásainak.

A művészet érték

Az Amadeus Művészeti Alapítvány közcélú tevékenyégének fókuszában a hazai képzőművészet, különösen az egyetemi hallgatók, és a fiatal, pályakezdő művészek útkeresésének és elindulásának támogatása áll különböző alapítványi programok működtetése révén, és az Amadeus Alkotóház fenntartásával.

Biztosítónk a fiatal képzőművészek pályakezdését támogatja egy műtárgybérleti projekt segítségével: székházunk tárgyalóit, folyosóit az Amadeus Művészeti Alapítvány művészei által készített festmények, szobrok díszítik