Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü
Pénzügyi Navigátor

Pénzügyi Navigátora tudatos fogyasztókért

Megnézem

A Magyar Nemzeti Bankról szóló 2013. évi CXXXIX. törvény az MNB feladataként jelöli meg a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét, illetve a pénzügyi szervezetek által nyújtott szolgáltatásokat igénybe vevők érdekeinek védelmét.

Tevékenység

E tevékenység keretében az MNB vizsgálja a hazai és nemzetközi piaci folyamatokat, figyelemmel kíséri és ellenőrzi az intézmények jogszerű működését, kommunikációs csatornáit és azok tartalmát, általános sajtófigyelés keretében értékeli a pénzügyi intézményekről és szolgáltatókról megjelenő híreket, továbbá elemzi a jogszabályon alapuló adatszolgáltatás nyomán beérkező információkat.

Tudatos fogyasztó

A tudatos fogyasztói társadalom kialakítása, a megalapozatlan, helytelen fogyasztói döntésekből adódó félreértések és károk csökkentése érdekében az MNB proaktív pénzügyi fogyasztóvédelmi tájékoztató tevékenységet végez, professzionális ügyfélszolgálatot működtet, továbbá társintézményekkel, valamint a civil és a kereskedelmi-szolgáltató szféra szereplőivel működik együtt.

Pénzügyi tudatosság utazáskor is

⁣Egy nyaralás költségei jelentős tételt képezhetnek egy család éves költségvetésében. Alábbi MNB cikkben hasznos pénzügyi tippeket olvashatsz – hogy a vakációból csak az élmények maradjanak, és utólag ne érjen kellemetlen meglepetés.

Megnézem

Hasznos információk

A mindennapi életben hasznos, pénzügyekkel kapcsolatos információk a Pénzügyi Navigátor tájékoztatóanyagokban érhetők el. A Pénzügyi Navigátor eszközrendszer pénzügyi fogyasztóvédelmi honlapból, tematikus füzetsorozatból, oktató- és egyperces kisfilmekből, termékválasztást és tudatos döntést segítő alkalmazásokból, valamint mobilapplikációból áll.

Pénzügyi Navigátor. Utat mutat a pénzügyekben.

Megnézem

Segítség

⁣A jogi vagy pénzügyi végzettséggel, a témában naprakész ismeretekkel rendelkező szakértők hasznos, gyakorlati tanácsokkal szolgálnak a pénzügyi problémák megoldásához, és kiemelt hangsúlyt fektetnek arra, hogy az anyagi nehézségek megelőzésében is támogassák ügyfeleiket.
Mivel a hálózat jól működő munkakapcsolattal rendelkezik számos pénzügyi fogyasztóvédelmi és szociális szervezethez, tanácsadói a bonyolultabb ügyekben is arra törekednek, hogy ügyfeleik problémáira személyre szabott, valódi megoldást találjanak.

Megnézem

Pénztárcabarát iskolakezdés – pénzügyi tippek a becsengetés előtt

Bár gondolataink most még a nyaralás körül forognak, érdemes minél hamarabb megtervezni a tanévkezdéssel járó teendőket, a szeptemberi iskolakezdés ugyanis számos pénzügyi vonatkozással is bír.

Az MNB összegyűjtött néhány gyakorlati tippet az iskolakezdésben érintett családoknak és a felsőfokú tanulmányokat kezdőknek.

Megnézem

Gondos tervezés, gondtalan nyaralás

Aktuális, „Gondos tervezés, gondtalan nyaralás” c . kampányában az MNB a nyaralás pénzügyi vonatkozásait, a tudatos nyaralástervezés szempontjait ismerteti.

Megnézem