Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü
Modell portfólió
icon-menu-befektetes.png
Modell portfólió

Két modell portfóliót indítottunk el

Ezeket a kockázatvállalási hajlandóság és az ajánlott befektetési időtáv figyelembevételével, a 2017. január 1-jét követően kötött biztosításokhoz választható eszközalapokból összeállítva alakítottuk ki. Időről időre rendszeresen felülvizsgáljuk a portfóliót, az elért eredményt, és javaslatot teszünk az aktualitásoknak megfelelő módosításokra is.

#1 Körültekintő portfólió

A modell portfóliók kialakítása során a kockázatot kevésbé preferáló befektetők részére egy alacsonyabb részvénytartalmú, azaz mérsékeltebb kockázatú portfóliót alakítottunk ki. Ezt nevezzük mi Körültekintő portfóliónak.

#2 Lendületes portfólió

A magasabb kockázatvállaló hajlandósággal bíró ügyfelek részére pedig egy nagyobb részvényhányadú, kockázatosabb portfóliót is követni fogunk. Ezt nevezzük mi Lendületes portfóliónak.

Többféle eszközosztályból állítottuk össze portfólióinkat

A kockázatmegosztás céljából többféle eszközosztályból állítottuk össze portfólióinkat: kötvényekből (hazai és globális), részvényekből (fejlett és fejlődő piaci) és alternatív eszközökből (ingatlanpiaci befektetések és árupiaci eszközök: arany). A két modell portfólió kialakítása, stratégiai allokációja során törekedtünk a hosszú távon optimálisnak mondható arányokra a különböző kockázatú befektetési formák között.

Minden hónapban közzétesszük az allokációt

Rendszeresen, minden hónapban közzétesszük az aktuális portfólió összetételt, azaz a taktikai allokációt. Taktikai allokációnak hívjuk azokat a módosításokat, amelyeket az aktuális piaci trendek és események figyelembevételével, befektetési szakembereink javasolnak havi szinten az eredeti stratégiai allokációhoz képest.

Modell portfóliókIdőrendi sorrendben

Modell Portfólió - Kitekintő

Az UNION Biztosító eszközalapjaiból összeállított modell portfóliók

/static/assets/xml/label-document.xmlUNIONmodellportfolioyesyes

A 2018. április 1-től UNION Biztosító néven működő Vienna Life Biztosító eszközalapjaiból összeállított modell portfóliók

/static/assets/xml/label-document.xmlVLmodellportfolioyesyes

Dokumentumok

Éves Eszközalap füzet

/static/assets/xml/label-document.xmlevesfuzetyesyes

Befektetési politikák

/static/assets/xml/label-document.xmlbefpolyes

Kiemelt információkat tartalmazó dokumentumok

/static/assets/xml/label-document.xmlkidyes

blogEz is érdekelni fog

/static/assets/xml/label-blog.xml3yes848887