Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü
Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelem 

Tájékoztatás a biztosító adatkezeléséről

2018. május 25-én az Európai Unió valamennyi tagállamában egységesen, így Magyarországon is alkalmazandóvá vált az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról (továbbiakban: „Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”). Így mostantól a személyes adatok védelme szempontjából a GDPR az elsődleges jogszabály. Társaságunk a személyes adatok kezelése során a GDPR, az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló  2011. évi CXII. törvény., valamint a biztosítási tevékenységről szóló a 2014. évi LXXXVIII. törvény rendelkezéseinek megfelelően jár el. Az új jogszabály elsődleges célja, hogy elősegítse a személyes adatok kezelésével kapcsolatos jogok hatékonyabb érvényesülését, az adatok feletti ügyfél kontroll (önrendelkezés) megvalósulását, az adatok kezelése teljes folyamatának átláthatóságát, valamint a személyes adatokkal történő visszaélések, adatlopások és egyéb incidensek megelőzését.

A Biztosító kiemelten fontosnak tartja a személyes adatok védelmét és az ügyféljogok érvényesülését, így az adatkezelések átláthatóságának további növelése érdekében – többek között – az Általános Adatvédelmi Rendeletnek megfelelően módosítottuk az ügyfeleinknek, a honlapra látogatóknak, illetve az álláspályázatra jelentkezőknek szánt adatkezelési tájékoztatót. Az adatkezelési tájékoztatókban teljes körűen tájékozódhatsz a téged megillető valamennyi érintetti jogról és jogorvoslati lehetőségről, valamint ezen felül az egyes adatkezelések részletes ismertetésénél speciálisan az adott adatkezeléssel kapcsolatos jogaidról, valamint adatvédelmi tisztviselőnk elérhetőségét is megtalálod.

Jelen oldal tartalmazza a hatályos adatkezelési tájékoztatókat, a Biztosító adatfeldolgozóit és viszontbiztosító partnereit, valamint a jogos érdek jogalaphoz kapcsolódó érdekmérlegelési teszteket is itt érheted el.

Adatkezelési tájékoztató

/static/assets/xml/label-document.xmladatkezeles+tajekoztatoyes

Honlapra és sütikezelésre vonatkozó adatkezelési tájékoztató

/static/assets/xml/label-document.xmladatkezeles+honlap&sutiyes

Utasbiztosításra vonatkozó adatkezelési tájékoztató

/static/assets/xml/label-document.xmladatkezeles+utasyes

Adatfeldolgozóink és viszontbiztosító partnereink

/static/assets/xml/label-document.xmladatkezeles+feldolgozo&vbyes

Álláspályázatokra vonatkozó adatkezelési tájékoztató

/static/assets/xml/label-document.xmladatkezeles+allasyes

Érdekmérlegelési tesztek

/static/assets/xml/label-document.xmladatkezeles+erdekmerlegelesyes

Leíratkozás visszahívásról

Amennyiben azt szeretnéd, hogy korábban megadott elérhetőségeiden ne keressünk ajánlatainkkal, termékeinkkel kapcsolatban, akkor a Leiratkozás linkre kattintva megteheted.