Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü
Hírek
Hírek
Hírek, közlemények
HírekKözlemények

HÍREK

2022/2023 árindex

2024. február 01.

Az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. a hatályos PrivateMed Next egészségbiztosítás Általános Biztosítási Feltételeinek 10.2.4. pontjában leírtaknak megfelelően közzéteszi az általa számított, a 2022/2023-as évre vonatkozó, a magánegészségügyi szolgáltatói árak változását tükröző szolgáltatói árindexet, ennek mértéke: 14,53%.

PrivateMed Next

Tájékoztató

2023. március 13.

Az UNION Biztosító az UNION Rizikó Extra kockázati életbiztosítás értékesítését 2023. április 1-től megszünteti.

2021/2022 árindex

2023. február 01.

Az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. a hatályos PrivateMed Next egészségbiztosítás Általános Biztosítási Feltételeinek 10.2.4. pontjában leírtaknak megfelelően közzéteszi az általa számított, a 2021/2022-es évre vonatkozó, a magánegészségügyi szolgáltatói árak változását tükröző szolgáltatói árindexet, ennek mértéke: 16,44%.

PrivateMed Next

VIG Family Fund

2022. március 10.

Az UNION Biztosító is csatlakozik a VIG kezdeményezéséhez az ukrajnai testvércégek alkalmazottainak megsegítésére.Cégünk 80 ezer eurót utalt a VIG Family Fund számlájára.

A VIG Family Fund-ról:

Az alap célja a VIG Csoport ukrajnai vállalatainak (UIG, Kniazha, Kniazha Life, VIG Services Ukraine, Ukrainian Assistance Service), ill. a közvetlenül érintett ukrán munkatársaink családjainak támogatása a háború utáni újjáépítéshez, valamint a személyes sorscsapások és nehézségek enyhítése.Az alapnak a VIG 5 millió eurót adományozott. Ez a VIG Csoport 2021-es előzetes adózás előtti eredményének mintegy 1%-a. Mivel vállalatcsoportunk számos munkavállalója szeretné személyesen is támogatni a rászorulókat, így ők is élhetnek ezzel a lehetőséggel, és közvetlenül hozzájárulhatnak az alaphoz.

JELNYELVI TOLMÁCS ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

2022. február 07.

Az UNION Biztosító és a KONTAKT Tolmácsszolgálat együttműködésének köszönhetően a KONTAKT ügyfelei ezentúl jelnyelvi tolmácson keresztül intézhetik legfontosabb biztosítási ügyeiket.

Az ügyintézés a KONTAKT-on keresztül, jelnyelvi tolmács segítségével történik.

Ha ügyfelünk vagy, hívd a +36 1 510 0050 vagy a +36 1 486 4343 telefonszámokat és intézd ügyeidet bárhonnan.

Ha még nem vagy KONTAKT ügyfél, de hallássérültként szükséged lenne tolmács közreműködésére az élet különböző területén vagy a telefonhívások során, a gombra kattintva tudsz regisztálni az ingyenes szolgáltatásra.

kapcsolat

2020/2021 árindex

2022. február 01.

Az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. a hatályos PrivateMed Next egészségbiztosítás Általános Biztosítási Feltételeinek 10.2.4. pontjában leírtaknak megfelelően közzéteszi az általa számított, a 2020/2021-es évre vonatkozó, a magánegészségügyi szolgáltatói árak változását tükröző szolgáltatói árindexet, ennek mértéke: 10,28%.

PrivateMed Next

Orvosi call center telefonszám változása

2021. november 15.

Tájékoztatjuk a Biztonság Program – Telekom Egészségbiztosítással rendelkező ügyfeleinket, hogy az orvosi call center telefonszáma megváltozott. Az orvosi call center a továbbiakban a +36 1 461 1596-os telefonszámon várja a Biztonság Program – Telekom Egészségbiztosítással rendelkező ügyfeleink hívását.

Jó egészséget kíván: az UNION Biztosító

Doktor24–UNION: piacvezető vidéki szolgáltatót vásároltak

2021. szeptember 9.

Az UNION és a Doktor24, a hazai magánegészségügy
egyik meghatározó szereplőjének közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. (EMH) megvásárolta a LIFE Egészségcentrumot, a Közép-Dunántúl régió piacvezető privát egészségügyi szolgáltatóját. A szeptember 2-án lezárult tranzakció idén a legnagyobb volumenű, szakmai befektető által végrehajtott felvásárlás volt a fővároson kívül.

sajtóközlemény
Vienna Insurance Group

Aegon Magyarország

2021. március 31.

Lehel Gábor az UNION korábbi vezérigazgatója, a VIG Magyarországért felelős igazgatósági tagja nyilatkozott a Portfolio.hu-nak az Aegon megvásárlásáról és elképzeléseiről.

Részletek
Vienna Insurance Group

Árindex

2021. február 01.

Az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. a PrivateMed Next egészségbiztosítás
Általános Biztosítási Feltételeinek 10.3.4. pontjában leírtaknak megfelelően közzéteszi az általa számított,
a 2019/2020-as évre vonatkozó,
a magánegészségügyi szolgáltatói árak változását
tükröző szolgáltatói árindexet, ennek mértéke: 10,08%.

PrivateMed Next
Vienna Insurance Group

Kielégítő eredmény 2020 első felében

2020. augusztus 27.

A Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe kielégítő eredményt ért el 2020 első felében, a folyamatban levő COVID-19 járvány ellenére.

“A COVID-19 miatt a világban kialakult különleges helyzet ellenére is sikerült növelnünk a díjbevételünket, javult a combined ratio-nk a kárköltségek csökkenése és az alacsonyabb időjárással összefüggő károk eredményeként, a szolvenciamutató pedig 183% lett. A goodwill értékvesztés ellenére stabil, kicsit több mint 200 millió EUR adózás előtti eredményt értünk el. Erős tőkehátterünket, kiemelkedő 2019-es eredményeinket, továbbá az Agenda 2020 következetes folytatását alapul véve biztosak lehetünk abban, hogy megküzdünk az előttünk álló kihívásokkal. A digitális transzformációra fordított széleskörű befektetéseink ebből a szempontból különösen megtérültek. Úgy látjuk, hogy kiváló helyzetben vagyunk ahhoz, hogy folytassuk üzleti tevékenységünket.

Mindezek ellenére a jelen járvány miatt az év hátralevő részében üzleti fejlődésünk mérséklődése várható. A folyamatos világszintű bizonytalanság miatt jelenleg nem lehetséges pontos üzleti előrejelzést adni év végére.” – mondta Elisabeth Stadler, vezérigazgató (VIG).

Részletek

Ezüst minősítésű Díjat nyert az UNION

2020. július 09.

Büszkék vagyunk rá, hogy kampányunk a Magyar PR Szövetség által meghirdetett 2019-es Employer Branding Awardon nagyvállalati kampány kategóriában második helyezett lett!

Az eredményhirdetésre online került sor július 9-én, ahol az UNION csapata együtt örült a díjnak.

Superbrands díjazott az UNION

2020. július 24.

Immár 12. alkalommal, üzleti kategóriában 10. alkalommal nyertünk Business Superbrands díjat.

Minden évben a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkák részesülnek díjazásban, a nagyközönség által is ismert, magas minőséget szimbolizáló Superbrands védjegyet marketingszakmai és vállalatvezető szakemberekből álló bizottság ítéli oda szakmai szempontok szerint.

2020. március 16.

A sajtóban megjelent hírekkel összefüggésben szeretnénk közölni az UNION hivatalos álláspontját:

Elsőként leszögezzük, hogy az UNION Biztosító az 5 legnagyobb életbiztosító egyike, ezért piaci súlyához méltón, társadalmi felelősségének tudatában, a lehetőségeihez mérten mindent el fog követni ügyfelei érdekében.

Az UNION Biztosító termékpalettáján jelenleg találhatóak olyan termékek, melyek kizárják a pandémia kockázatot és olyan termékek is, melyek nem.

Ettől függetlenül érkezhettek a Biztosító oldaláról bizonytalan válaszok, hiszen a jelenlegi helyzetben nem feltétlenül csak a szerződési feltételek fognak dönteni a kárrendezéskor (mint ahogy erre már a múltban is volt példa). A feltételektől való eltérésről nyilvánvalóan nem a kárügyintézők döntenek (de egységes módon fognak eljárni).

Koronavírushoz kapcsolódó kárbejelentésünk eddig még nem volt, így nem merült fel, hogy az ügyfél javára eltérjünk-e a feltételektől. Ha lesz ilyen, a döntéshez minden esetben felsővezetői jóváhagyás kell majd.

Egyébiránt az UNION még vizsgálja, hogy a Grantis miért ilyen formában és tartalommal osztott meg információt a Társaságról.

Szolgáltatói árindex változás

2020. február 01.

Az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. a PrivateMed Next egészségbiztosítás Általános Biztosítási Feltételeinek 10.3.4. pontjában leírtaknak megfelelően közzéteszi az általa számított, a 2018/2019-es évre vonatkozó, a magánegészségügyi szolgáltatói árak változását tükröző szolgáltatói árindexet, ennek mértéke: 13,77%.

Teladoc Hungary néven folytatja Advance Medical Hungary ellátásszervező partnerünk

2019. június 01.

Ellátásszervező partnerünk, az Advance Medical Hungary Kft. cégneve 2019. június 13. napjától Teladoc Hungary Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságra (rövid neve: Teladoc Hungary Kft.) változott. Ellátásszervezőnk telefonszáma változatlan.

Biztonsági ajánlások kamionsofőröknek

2019. június 25.

Fuvarozás során számos biztonságot érintő fenyegetéssel kell szembenéznie a szektor szereplőinek. A MABISZ ajánlása segít, hogy biztonságosabb legyen a fuvarozás.

Részletek
Gyermekekre köthető biztosításokra hívta fel a figyelmet

A Vienna Insurance Group felfelé ívelő trendje 2018 harmadik negyedévében is folytatódott

2018. november 28.

Az első kilenc hónapban valamennyi fontos mutatószám javult, ezáltal a 2018-as célkitűzések megerősítést nyertek

Részletek
Fitpuli

Stratégiai együttműködést kötöttünk a Fitpulival

2018. október 15.

Biztosítónk továbbra is hisz az egészségbiztosítási piac jövőjében, épp ezért – a Design Terminal közreműködésével – együttműködési megállapodást kötöttünk a lifestyle megoldást kínáló hazai startup céggel, a Fitpulival. A közös munka első kézzel fogható eredménye a nagyvállalati egészségbiztosítási ügyfelek részére kínált életmód applikáció.

Mi az a Fitpuli?

Részletes sajtóhír
Gyermekekre köthető biztosításokra hívta fel a figyelmet

Gyermekekre köthető biztosításokra hívta fel a figyelmet három biztosító

2018. július 9.

Lehel Gábor, biztosítónk elnök-vezérigazgatója arra figyelmeztetett, hogy az utazóknak még mindig csak 45-50 százaléka köt utasbiztosítást, illetve a bankkártyákba épített, sokszor csökkentett szolgáltatású biztosítás nem védi a gyerekeket. Fotó: biztositomagazin.hu

Részletek
Utasbiztosítás

Utasbiztosítás: érdemes személyre szabni!

2018. június 22.

Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni, hogy ne fizessünk feleslegesen olyan szolgáltatásokért, amelyeket nem veszünk igénybe. Néhány elemen ugyanakkor, ilyenek a betegség- és balesetbiztosítási limitek, az autós asszisztencia, vagy értékes műszaki cikkek védelme, nem érdemes spórolni – nyilatkozta Szabó Tamás, biztosítónk utasbiztosítási üzletág vezetője az M1 reggeli műsorában.

Nézz bele a riportba!
Egyre többen mennek magánorvoshoz

Többen mennek magánorvoshoz

2018. június 18.

Egyre többen mennek magánorvoshoz, ami egyre többe kerül. Két év alatt csaknem 30 százalékkal drágultak a szakorvosi vizsgálatok a magánrendelőkben - nyilatkozta dr. Zsolnai Gábor, biztosítónk egyedi üzleti megoldások vezetője az RTL Klub-nak.

Nézz bele a riportba!
Utasbiztosításunk dobogós helyen

Utasbiztosításunk dobogós helyen

2018. május 31.

Utasbiztosításunk a Netrisk.hu „Év Utasbiztosítója Díj 2017” versenyében 2. helyen végzett! Az Év Utasbiztosítója Díjat több mint 100 ezer utasbiztosítás tavalyi közvetítése során beérkező értékelések alapján ítélte oda immár második alkalommal a Netrisk.hu. A 2017-es értékelések alapján az alábbi sorrend alakult ki: 1. helyezett a Mapfre Biztosító, 2. helyezett az UNION Biztosító, 3. helyezett pedig az Aegon Biztosító.

A Günter Geyer díj átadása

Elismerést kapott felelősségvállalásunk

2018. május 22.

Biztosítónk második alkalommal nyerte el tulajdonosunk, a Vienna Insurance Group (VIG) által meghirdetett Günter Geyer-díj második helyezését. A díjátadásra a május 22-én megrendezett Social Active Day nevű önkéntes napon került sor a Bátor Táborban, ahol - 6 másik helyszínnel együtt - összesen 150 kollégánk vett részt. A díjat Dr. Hans Bichler, az Union Biztosító felügyelő bizottsági tagja adta át Lehel Gábor elnök-vezérigazgatónak.

Részletek
Superbrands logó

Superbrands díjazott az UNION

2018. május 20.

Immár 10. alkalommal nyertük el a Superbrands díjak valamelyikét, idén – 8. alkalommal - fogyasztói kategóriában lettünk díjazottak. A Superbrands a széles nagyközönség számára is ismert, a magas minőséget szimbolizáló védjegy. A nemzetközi program keretében a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkák részesülnek díjazásban. Hisszük, hogy a minősítés, amelyet márkánk elnyert, nemcsak biztonságot, de garanciát is nyújt vásárlóink, ügyfeleink mindennapi választásához.

KÖZLEMÉNYEK

Magyar Nemzeti Bank határozatai

/static/assets/xml/label-document.xmlMNB határozat+határozatSmartCube

Jogelőd ERSTE Biztosító határozatai

/static/assets/xml/label-document.xmlSmartCube2443

Jogelőd Vienna Life Biztosító határozatai

/static/assets/xml/label-document.xmlSmartCube2442

Éves beszámoló – 2021

Az Union VIG Biztosító Zrt. hivatalosan közzétett 2021. évi éves beszámolójában a kötelező felelősség biztosítási ágazat és az egyéb felelősségbiztosítási ágazat biztosítástechnikai eredményét bemutató táblázat (kiegészítő melléklet 8. sz. függeléke) a 2020-as adatokat tartalmazza. Tekintve, hogy a közzétételről szóló rendelet (11/2009. (IV. 28.) IRM-MeHVM-PM együttes rendelet) 3. § 6-9. pontjai alapján ilyen hiba miatt nincs lehetőség újbóli közzétételre, ezért a közzétett beszámolót, valamint a helyes adatokat tartalmazó táblázatot Társaságunk ily módon teszi nyilvánossá.

/static/assets/xml/label-document.xmlSmartCube28212822