Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü

UtasbiztosításKösd meg akár az indulás napján, online.

Online utasbiztosítás
Aktuális korlátozásokKoronavírus Kérdések
/static/assets/xml/label-page.xml10yesVilágjáróUtasOrszágjáróUtasHorvátországUtasbiztosításHóBarátÚtitársSztornóVállalatiUtas

Gyakori kérdések a koronavírusról

Koronavírusos megbetegedés estén külföldön térítést nyújtanak az UNION Biztosító utasbiztosításai?

Az érvényes Horvátország, Világjáró, Világ Strandjai és Városnéző Program+ utasbiztosítással rendelkezők esetében a Biztosító a mindenkor hatályos Kötvényzáradék szerint fizeti a koronavírus miatti ellátást, illetve a hazautazás vagy szállítás extra költségeit. Az aktuális záradék ide kattintva érhető el.

Egyéb biztosítási termékek kapcsán kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat az ismert elérhetőségeken!

Megtéríti az utasbiztosítás a koronavírus járvánnyal kapcsolatos aggodalmak miatt lemondott utazás kapcsán felmerült költségeimet (például lefoglalt szállás, repülőjegy díja)?

Az útlemondás (sztornó) biztosítás vagy az UNION által értékesített útlemondás (sztornó) biztosítások és utasbiztosítások nem nyújtanak kártérítést akkor, ha ügyfelünk a koronavírus járványra hivatkozva mondja vissza külföldi útját.

Megtéríti az útlemondás (sztornó) biztosítás a koronavírus megbetegedés miatt lemondott utazás kapcsán felmerült költségeimet (például lefoglalt szállás, repülőjegy díja)?

Igen, az útlemondás biztosítás nyújtotta védelem kiterjed a koronavírusos megbetegedésekre is.

Visszaigényelhető az utasbiztosítás díja, amennyiben lemondom a tervezett utazásomat?

Igen. Az utazás előtti díjvisszatérítést a vásárlás helyszínén, az értékesítőnél kell kezdeményezni.

Megtéríti az utasbiztosítás azon költségeimet, melyek egy esetleges karantén miatt merülnek fel külföldön (például szállásdíj, repülőjegy átfoglalása, elmaradt program díja, belépőjegy költsége)?

Világjáró Horizont Prémium útlemondás védelemmel kiegészített biztosítás vagy a Repülő+ csomag igénylése esetén a járványügyi zárlat miatt keletkezett szállásköltség és a hazautazás extra költségeinek térítése igényelhető 50-50 000 Ft–os összeghatárig.

Amennyiben a közegészségügyi-járványügyi zárlatra vagy elkülönítésre vonatkozó hatósági intézkedések már életbe léptek/fennálltak a Biztosított külföldre történő utazásának időpontja előtt, a Biztosító költségtérítést nem vállal.

Karantén miatti kényszerű külföldi tartózkodás esetén meghosszabbítható az utasbiztosítás külföldről?

Igen. Az utasbiztosítás meghosszabbítását a +36 1 268 1388-as telefonszámon lehet kérni.

Amennyiben külföldön megbetegszem, és kórházi ellátásra szorulok, meghosszabbítható az utasbiztosítás?

Ebben az esetben a biztosítás ingyenesen és automatikusan meghosszabbodik a kényszerű külföldi tartózkodás idejére, de legfeljebb a biztosító vagy az Asszisztencia Szolgálat által szervezett vagy tervezett hazatérés napjáig.

Mit kell mérlegelni utazás előtt?

Utazás előtt tájékozódjunk az utazási célunkkal kapcsolatos hatósági információkról, esetleges figyelmeztetésekről, ellenőrizzük a Külügyminisztérium ajánlásait.

Covid-19 miatti korlátozások

/static/assets/xml/label-document.xmlhirdetmény+202009yes

Általános tudnivalók utasbiztosításokról

Információk általános feltételekről, az utasbiztosításhoz kapcsolódó biztosítási alapfogalmakról, a szolgáltatás korlátozásának eseteiről, a szerződéskötés folyamatáról, kapcsolódó tudni- és tennivalókról a MABISZ oldalán

Általános tájékoztatás utasbiztosításokról az MNB oldalán

Bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítások

Budapest Bank bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás

ERSTE Bank bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás

A bankkártyádhoz kapcsolódó utasbiztosítással egész éven át széles körű biztosítási védelmet élvezhetsz külföldi utazásaid során, utazz bármennyiszer, bármerre a világon.

Utasbiztosítás SMS-ben

Utasbiztosítás SMS-ben a Telekom ügyfeleinek

Köss utasbiztosítást kényelmesen a Telekom előfizetőként a mobilodon!