Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü

Utasbiztosítás ⁣Kösd meg akár az indulás napján, online.

Online utasbiztosítás
Aktuális korlátozások Koronavírus Kérdések

FONTOS!

⁣Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy további értesítésig az UNION Biztosító utasbiztosításai nem nyújtanak fedezetet (azaz a Biztosító nem visel kockázatot) Ukrajna, Kherszon, Donyecki és Luhanszki Népköztársaság, Zaporizsia, a Krím-félsziget, Oroszország, Belarusz, valamint Szíria, Venezuela, Irán és Észak-Korea területén.

/static/assets/xml/label-page.xml9noHNYHUTHorvátországUtasbiztosításVilágjáróUtasOrszágjáróUtasHóBarátÚtitársSztornóVállalatiUtas

Gyakori kérdések a koronavírusról

Koronavírusos megbetegedés esetén külföldön térítést nyújtanak az UNION Biztosító utasbiztosításai?

⁣Az érvényes Horvátország, Világjáró, Világ Strandjai, Városnéző Program+ és HóBarát utasbiztosítással rendelkezők esetében a Biztosító a mindenkor hatályos Kötvényzáradék szerint fizeti a koronavírus miatti ellátást, illetve a hazautazás vagy szállítás extra költségeit. Az aktuális záradék ide kattintva érhető el.

⁣ Egyéb biztosítási termékek kapcsán kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat az ismert elérhetőségeken!

⁣Megtéríti az utasbiztosítás azon költségeimet, melyek egy esetleges karantén miatt merülnek fel külföldön (például szállásdíj, repülőjegy átfoglalása, elmaradt program díja, belépőjegy költsége)?

⁣COVID19 extra védelem csomag igénylése esetén a járványügyi zárlat miatt keletkezett extra szállásköltség 350 000 Ft-os összeghatárig, a hazautazás extra költségeinek térítése 250 000 Ft-ig igényelhető. COVID19 extra védelem csomag megvásárolható a Világjáró Horizont, Világjáró Horizont Prémium, Világjáró Horizont útlemondás védelemmel, Világjáró Horizont Prémium útlemondás védelemmel, Világ Strandjai, valamint a HóBarát Piros, Hóbarát Fekete és HóBarát Fekete útlemondás védelemmel utasbiztosításokhoz. Amennyiben a közegészségügyi-járványügyi zárlatra vagy elkülönítésre vonatkozó hatósági intézkedések már életbe léptek/fennálltak a Biztosított külföldre történő utazásának időpontja előtt, a Biztosító költségtérítést nem vállal.

⁣Megtéríti az útlemondás (sztornó) biztosítás a koronavírus megbetegedés miatt lemondott utazás kapcsán felmerült költségeimet (például lefoglalt szállás, repülőjegy díja)?

⁣Igen, az útlemondás biztosítás nyújtotta védelem kiterjed a koronavírusos megbetegedésekre is.

Visszaigényelhető az utasbiztosítás díja, amennyiben lemondom a tervezett utazásomat?

Igen. Az utazás előtti díjvisszatérítést a vásárlás helyszínén, az értékesítőnél kell kezdeményezni.

⁣Megtéríti az utasbiztosítás azon költségeimet, melyek egy esetleges karantén miatt merülnek fel külföldön (például szállásdíj, repülőjegy átfoglalása, elmaradt program díja, belépőjegy költsége)?

⁣COVID-19 extra védelem igénylése esetén a járványügyi zárlat miatt keletkezett extra szállásköltséget 350 000 Ft-os összeghatárig, a hazautazás extra költségeinek térítését 250 000 Ft-ig vállalja a Biztosító.

Amennyiben a közegészségügyi-járványügyi zárlatra vagy elkülönítésre vonatkozó hatósági intézkedések már életbe léptek/fennálltak a Biztosított külföldre történő utazásának időpontja előtt, a Biztosító költségtérítést nem vállal.

Karantén miatti kényszerű külföldi tartózkodás esetén meghosszabbítható az utasbiztosítás külföldről?

Igen. Az utasbiztosítás meghosszabbítását a +36 1 268 1388-as telefonszámon lehet kérni.

Amennyiben külföldön megbetegszem, és kórházi ellátásra szorulok, meghosszabbítható az utasbiztosítás?

⁣Ebben az esetben a biztosítás ingyenesen és automatikusan meghosszabbodik a kényszerű külföldi tartózkodás idejére, de legfeljebb a biztosító vagy az Asszisztencia Szolgálat által szervezett vagy tervezett hazatérés napjáig.

Mit kell mérlegelni utazás előtt?

⁣Utazás előtt tájékozódjunk az utazási célunkkal kapcsolatos hatósági információkról, esetleges figyelmeztetésekről, ellenőrizzük a Külügyminisztérium ajánlásait a Konzuli Szolgálat honlapján.

Covid-19 miatti korlátozások

/static/assets/xml/label-document.xml SmartCube 2343 yes

Általános tudnivalók utasbiztosításokról

Információk általános feltételekről, az utasbiztosításhoz kapcsolódó biztosítási alapfogalmakról, a szolgáltatás korlátozásának eseteiről, a szerződéskötés folyamatáról, kapcsolódó tudni- és tennivalókról a MABISZ oldalán

Általános tájékoztatás utasbiztosításokról az MNB oldalán

Hatósági információk a Külügyminisztérium által a Konzuli Szolgálat honlapján ⁣ az utazási célországgal kapcsolatos előírásokról, figyelmeztetésekről, valamint az utazásra nem javasolt kategóriába sorolt országokról és térségekről.

Bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítások

MBH Bank bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás

ERSTE Bank bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás

A bankkártyádhoz kapcsolódó utasbiztosítással egész éven át széles körű biztosítási védelmet élvezhetsz külföldi utazásaid során, utazz bármennyiszer, bármerre a világon.

Utasbiztosítás SMS-ben

Utasbiztosítás SMS-ben a Telekom ügyfeleinek

⁣Köss utasbiztosítást kényelmesen a Telekom előfizetőként a mobilodon!