Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü

UtasbiztosításKösd meg akár az indulás napján, online.

Online utasbiztosítás
Aktuális korlátozásokKoronavírus Kérdések
/static/assets/xml/label-page.xml10yesVilágjáróUtasOrszágjáróUtasHorvátországUtasbiztosításHóBarátÚtitársSztornóVállalatiUtas

Gyakori kérdések a koronavírusról

Koronavírusos megbetegedés estén külföldön térítést nyújtanak utasbiztosításaink?

Az érvényes utasbiztosítással rendelkezők esetében akkor zárjuk ki az egészségügyi ellátás költségeinek térítését, ha az adott betegség védőoltással megelőzhető, és a biztosított a kötelező védőoltások beadásának hiánya miatt betegedett meg. A koronavírus kapcsán fejlesztett védőoltás nem minősül kötelezőnek, így COVID-19–cel összefüggő megbetegedés esetén a biztosító az általános feltételekben foglaltak szerint fizeti az ellátást, illetve a hazautazás vagy szállítás extra költségeit.

Van bármiféle korlátozás az úti cél kapcsán?

Igen, van. Ha a káresemény a Külgazdasági és Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt térségbe történik, és a megbetegedés kapcsolatban áll a hatósági indoklással, akkor a biztosított nem jogosult a biztosítási szolgáltatásra.

A Külügyminisztérium mely országokra vagy térségekre adott ki ilyen javaslatot?

Az utazásra nem javasolt térségeket a konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek oldalon lehet megtekinteni. Az egyes országokra vonatkozó részletesebb tájékoztatót a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus oldalon találhatsz

Karantén alá vont területeken is igénybe vehetem az utasbiztosítás szolgáltatásait?

Olyan országban, ahol egyes térségek karantén alá vannak vonva, de nincsenek az „utazásra nem javasolt” listán, igénybe vehetők az utasbiztosítás szolgáltatásai.

Ha a Külügyminisztérium az elutazásom után minősíti utazásra nem javasoltnak úti célomat, mire számíthatok?

Ha a pontos kiutazás dátuma az utazási dokumentumokból (pl. menetjegy) megállapítható, nem korlátozzuk az utasbiztosítási szolgáltatásokat.

Megtéríti az utasbiztosítás a koronavírus járvánnyal kapcsolatos aggodalmak miatt lemondott utazás kapcsán felmerült költségeimet (például lefoglalt szállás, repülőjegy díja)?

Az útlemondás (sztornó) biztosítás vagy az UNION által értékesített útlemondás (sztornó) biztosítások és utasbiztosítások nem nyújtanak kártérítést akkor, ha ügyfelünk a koronavírus járványra hivatkozva mondja vissza külföldi útját.

Visszaigényelhető az utasbiztosítás díja, amennyiben lemondom a tervezett utazásomat?

Igen. Az utazás előtti díjvisszatérítést a vásárlás helyszínén, az értékesítőnél kell kezdeményezni.

Megtéríti az utasbiztosítás azon költségeimet, melyek egy esetleges karantén miatt merülnek fel külföldön (például szállásdíj, repülőjegy átfoglalása, elmaradt program díja, belépőjegy költsége)?

Világjáró Horizont Prémium útlemondás védelemmel kiegészített biztosítás vagy a Repülő+ csomag igénylése esetén a járványügyi zárlat miatt keletkezett szállásköltség és a hazautazás extra költségeinek térítése igényelhető 50-50 000 Ft–os összeghatárig.

Amennyiben a közegészségügyi-járványügyi zárlatra vagy elkülönítésre vonatkozó hatósági intézkedések már életbe léptek/fennálltak a Biztosított külföldre történő utazásának időpontja előtt, a Biztosító költségtérítést nem vállal.

Karantén miatti kényszerű külföldi tartózkodás esetén meghosszabbítható az utasbiztosítás külföldről?

Igen. Az utasbiztosítás meghosszabbítását a +36 1 268 1388-as telefonszámon lehet kérni.

Amennyiben külföldön megbetegszem, és kórházi ellátásra szorulok, meghosszabbítható az utasbiztosítás?

Ebben az esetben a biztosítás ingyenesen és automatikusan meghosszabbodik a kényszerű külföldi tartózkodás idejére, de legfeljebb a biztosító vagy az Asszisztencia Szolgálat által szervezett vagy tervezett hazatérés napjáig.

Mit kell mérlegelni utazás előtt?

Utazás előtt tájékozódjunk az utazási célunkkal kapcsolatos hatósági információkról, esetleges figyelmeztetésekről, ellenőrizzük a Külügyminisztérium ajánlásait. Álláspontunk szerint a karantén alá vont területeken jelenleg nem lenne megoldható az egészségügyi ellátás biztosítói kontrollja, és a hazaszállítás is komoly nehézségekbe ütközne.

Mire ügyeljek külföldön?

Ügyfeleink figyelmébe ajánljuk a WHO ajánlásait, amelyekben többek közt a gyakori, alkoholos kézfertőtlenítés, a nyers vagy nem megfelelően hőkezelt állati termékek fogyasztásának tilalma, a lázas, köhögő beteg személyekkel való kontaktus kerülése szerepel.

Covid-19 miatti korlátozások

/static/assets/xml/label-document.xmlhirdetmény+202009yes

Általános tudnivalók utasbiztosításokról

Információk általános feltételekről, az utasbiztosításhoz kapcsolódó biztosítási alapfogalmakról, a szolgáltatás korlátozásának eseteiről, a szerződéskötés folyamatáról, kapcsolódó tudni- és tennivalókról a MABISZ oldalán

Általános tájékoztatás utasbiztosításokról az MNB oldalán

Bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítások

Budapest Bank bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás

ERSTE Bank bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás

A bankkártyádhoz kapcsolódó utasbiztosítással egész éven át széles körű biztosítási védelmet élvezhetsz külföldi utazásaid során, utazz bármennyiszer, bármerre a világon.

Utasbiztosítás SMS-ben

Szolgáltatásunk átmenetileg nem érhető el. Köszönjük a türelmet.

Utasbiztosítás SMS-ben a Telekom ügyfeleinek

Köss utasbiztosítást kényelmesen a Telekom előfizetőként a mobilodon!