Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü

UtasbiztosításKösd meg akár az indulás napján, online.

Online utasbiztosítás
Aktuális korlátozásokKoronavírus Kérdések

FONTOS!

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy az Ukrajnában kitört háború miatt további értesítésig az UNION Biztosító utasbiztosításai nem nyújtanak fedezetet (azaz a Biztosító nem visel kockázatot) ukrajnai utazások vonatkozásában.

/static/assets/xml/label-page.xml10yesHóBarátVállalatiUtasÚtitársSztornóHorvátországUtasbiztosításOrszágjáróUtasVilágjáróUtas

Gyakori kérdések a koronavírusról

Koronavírusos megbetegedés esetén külföldön térítést nyújtanak az UNION Biztosító utasbiztosításai?

Az érvényes Horvátország, Világjáró, Világ Strandjai, Városnéző Program+ és HóBarát utasbiztosítással rendelkezők esetében a Biztosító a mindenkor hatályos Kötvényzáradék szerint fizeti a koronavírus miatti ellátást, illetve a hazautazás vagy szállítás extra költségeit. Az aktuális záradék ide kattintva érhető el.

Egyéb biztosítási termékek kapcsán kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat az ismert elérhetőségeken!

Megtéríti az utasbiztosítás azon költségeimet, melyek egy esetleges karantén miatt merülnek fel külföldön (például szállásdíj, repülőjegy átfoglalása, elmaradt program díja, belépőjegy költsége)?

COVID19 extra védelem csomag igénylése esetén a járványügyi zárlat miatt keletkezett extra szállásköltség 350 000 Ft-os összeghatárig, a hazautazás extra költségeinek térítése 250 000 Ft-ig igényelhető. COVID19 extra védelem csomag megvásárolható a Világjáró Horizont, Világjáró Horizont Prémium, Világjáró Horizont útlemondás védelemmel, Világjáró Horizont Prémium útlemondás védelemmel, valamint a Világ Strandjai utasbiztosításokhoz. Amennyiben a közegészségügyi-járványügyi zárlatra vagy elkülönítésre vonatkozó hatósági intézkedések már életbe léptek/fennálltak a Biztosított külföldre történő utazásának időpontja előtt, a Biztosító költségtérítést nem vállal.

Megtéríti az útlemondás (sztornó) biztosítás a koronavírus megbetegedés miatt lemondott utazás kapcsán felmerült költségeimet (például lefoglalt szállás, repülőjegy díja)?

Igen, az útlemondás biztosítás nyújtotta védelem kiterjed a koronavírusos megbetegedésekre is.

Visszaigényelhető az utasbiztosítás díja, amennyiben lemondom a tervezett utazásomat?

Igen. Az utazás előtti díjvisszatérítést a vásárlás helyszínén, az értékesítőnél kell kezdeményezni.

Megtéríti az utasbiztosítás azon költségeimet, melyek egy esetleges karantén miatt merülnek fel külföldön (például szállásdíj, repülőjegy átfoglalása, elmaradt program díja, belépőjegy költsége)?

COVID-19 extra védelem igénylése esetén a járványügyi zárlat miatt keletkezett extra szállásköltséget 350 000 Ft-os összeghatárig, a hazautazás extra költségeinek térítését 250 000 Ft-ig vállalja a Biztosító.

Amennyiben a közegészségügyi-járványügyi zárlatra vagy elkülönítésre vonatkozó hatósági intézkedések már életbe léptek/fennálltak a Biztosított külföldre történő utazásának időpontja előtt, a Biztosító költségtérítést nem vállal.

Karantén miatti kényszerű külföldi tartózkodás esetén meghosszabbítható az utasbiztosítás külföldről?

Igen. Az utasbiztosítás meghosszabbítását a +36 1 268 1388-as telefonszámon lehet kérni.

Amennyiben külföldön megbetegszem, és kórházi ellátásra szorulok, meghosszabbítható az utasbiztosítás?

Ebben az esetben a biztosítás ingyenesen és automatikusan meghosszabbodik a kényszerű külföldi tartózkodás idejére, de legfeljebb a biztosító vagy az Asszisztencia Szolgálat által szervezett vagy tervezett hazatérés napjáig.

Mit kell mérlegelni utazás előtt?

Utazás előtt tájékozódjunk az utazási célunkkal kapcsolatos hatósági információkról, esetleges figyelmeztetésekről, ellenőrizzük a Külügyminisztérium ajánlásait a Konzuli Szolgálat honlapján.

Covid-19 miatti korlátozások

/static/assets/xml/label-document.xmlSmartCube2343yes

Általános tudnivalók utasbiztosításokról

Információk általános feltételekről, az utasbiztosításhoz kapcsolódó biztosítási alapfogalmakról, a szolgáltatás korlátozásának eseteiről, a szerződéskötés folyamatáról, kapcsolódó tudni- és tennivalókról a MABISZ oldalán

Általános tájékoztatás utasbiztosításokról az MNB oldalán

Hatósági információk a Külügyminisztérium által a Konzuli Szolgálat honlapján az utazási célországgal kapcsolatos előírásokról, figyelmeztetésekről, valamint az utazásra nem javasolt kategóriába sorolt országokról és térségekről.

Bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítások

MKB Bank bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás

ERSTE Bank bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás

A bankkártyádhoz kapcsolódó utasbiztosítással egész éven át széles körű biztosítási védelmet élvezhetsz külföldi utazásaid során, utazz bármennyiszer, bármerre a világon.

Utasbiztosítás SMS-ben

Utasbiztosítás SMS-ben a Telekom ügyfeleinek

Köss utasbiztosítást kényelmesen a Telekom előfizetőként a mobilodon!