Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü
Budapest Bank bankkártya utasbiztosítás

Utazz nyugodtan!Biztonságodról bankkártyád gondoskodikMBH Bank utasbiztosítás

utasbiztosítás volt Budapest Bank/MKB Bank ügyfelek részére

2022. március 31-én egyesült a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank Zrt. és az MKB Bank Nyrt., az egyesülés során a Budapest Bank beolvadt az MKB Bankba. Ezt követően 2023. április 30-án egyesült a Magyar Bankholding két tagbankja, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. Az egyesülést követően az MKB Bank általános jogutódja az MBH Bank lett. A létrejövő egyesült bank 2023. május 1-től MBH Bank Nyrt. (továbbiakban MBH Bank) néven folytatja működését.

Fontos:

Azon ügyfelek számára, akik 2022. március 31-én megelőzően a Budapest Bank Zrt. által kibocsátott bankkártya-tulajdonosként jogosultak voltak utasbiztosítás szolgáltatásra, további értesítésig változatlanul az UNION Biztosító nyújt védelmet külföldi utazásaik során. Káreseményüket az éjjel-nappal hívható asszisztencia vonalon jelenthetik be: +36 1 268 1388

Azon kártyabirtokosoknak, akik 2022. március 31-én követően, az MKB Bank Nyrt. vagy a Takarékbank Zrt. korábbi ügyfeleiként vagy új ügyfélként váltak jogosulttá utasbiztosítási szolgáltatásra, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. nyújt védelmet külföldi utazásaik alatt. Káreseményüket az éjjel-nappal hívható asszisztencia vonalon jelenthetik be: +36 1 486 4333

További információ: https://www.mbhbank.hu/lakossagi/biztositasok/utasbiztositas

#biztosításutazas

Elég, ha nálad van

Ha az MBH Banknál van bankkártyád vagy hitelkártyád, bizonyos kártyákhoz automatikusan jár, egyes kártyákhoz pedig külön választható az utasbiztosítás. A legjobb benne, hogy külföldi útjaid során nem kell külön utasbiztosítást kötnöd, elég, ha nálad van a kártya.

Segítség baleset, betegség esetén

Utasbiztosításod megbetegedés esetén a választott utasbiztosítási csomagtól függően  5-50 millió forint, baleset esetén  szintén a választott utasbiztosítási csomagtól függően 7,5-50 millió forint összeghatárig jelenthet segítséget. Olyan helyzetekben is fizetjük a felmerülő költségeket, mint például a sürgősségi gyógyászati ellátás, betegszállítás, hazaszállítás, vagy a hozzátartozók szállodai elhelyezése a beteg családtag gyógyulása idejére.

A csomagodra is gondoltunk

Ha utazásod során elveszik a poggyászod vagy 12 óránál többet késik a csomagod, a választott biztosítási csomagban meghatározott összeghatárig megtérítjük a felmerült költségeidet.

Sportoláskor is biztonságban

Biztosításod védelmet nyújthat arra az esetre is, ha veszélyesebb és kevésbé veszélyes amatőr sportok (például: síelés, snowboardozás, amatőr búvárkodás 40 méter mélységig, rafting) közben ér baleset, sérülés.

Jogvédelem és felelősségbiztosítás

Az MBH Bank bankkártya utasbiztosítás anyagi segítséget nyújthat azokban az esetekben is, amikor ügyvédi költséget kell rendezned vagy az út során általad okozott személyi sérüléssel járó kárt kell megtérítened.

Válaszható utasbiztosítási csomagok

Bázis5

Bázis 5

Automatikusan jár a következő bankkártyákhoz: Befektetési kártyák, Visa Classic, Visa Prémium, Visa dombornyomott, Prémium Visa Classic és Vállalati dombornyomott betéti- és hitelkártyák

Komfort10

Komfort 10

MBH Bank Aranykártyákhoz (betéti- és hitelkártyák), Mastercard Platinum beépített, a többi lakossági és vállalati betét és hitelkártyák mellé választható utasbiztosítás

Prémium50

Prémium 50

Automatikusan jár a MasterCard World Elite, MBH Word Elite Metal, MBH Platinum Metal bankkártyákhoz, bármely MBH Bank bankkártyához választható

Hogyan lehet biztosításod?

1

Legyen érvényes MBH Bank bankkártyád.

2

Automatikusan járó utasbiztosítás esetén nincs teendőd.

3

A választható utasbiztosításokat személyesen vagy telefonon igényelheted az MBH Banktól.

További részletek

Részleteket az MBH Bank honlapján olvashatsz.

Mi a teendő kár esetén?

0-24 órás segítség a bajban

Amennyiben külföldön balesetet szenvedsz, vagy hirtelen megbetegedés esetén orvosi, kórházi ellátásra van szükséged, hívd éjjel-nappal elérhető telefonszámunkat, ahol kollégáink magyar nyelven nyújtanak segítséget. Kérjük, készítsd elő bankkártyádat, mert a kártyaszám alapján tudunk majd beazonosítani. Figyelem! A biztosítási szolgáltatás teljesítésének feltétele, hogy a káreseményt haladéktalanul bejelentsd.

 +36 1 268 1388

Megbízható kezekben!

A jónál is jobb hely a biztonságra: az UNION Biztosító tulajdonosa 100%-ban a bécsi és a prágai tőzsdén is jegyzett, 190 éves múlttal rendelkező osztrák VIENNA INSURANCE GROUP AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG). A tőkeerős VIG Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb biztosítótársasága, mely a Standard&Poor’s (S&P) nemzetközi hitelminősítő intézet értékelése alapján a kimagasló pénzügyi biztonságot jelző, legmagasabb fokozatú A+ minősítési besorolással bír.

Fontos részletek

Melyik biztosítási csomag milyen védelmet nyújt?

  • BÁZIS 5
    A Bázis 5 alapszintű biztosítási védelmet nyújt.
  • KOMFORT 10
    A Komfort 10 tartalmazza a Bázis 5 által nyújtott védelem mellett például a készpénz-segély szolgáltatás megszervezését.
  • PRÉMIUM 50
    A Prémium 50 pedig a gépjármű hazahozatalában történő segítségnyújtásra és a veszélyesebb amatőr sportok közben elszenvedett sérülések egészségügyi ellátására is kiterjed.

Hol és meddig érvényes az utasbiztosítás?

Utasbiztosításod külföldi utazásaid alatt nyújt védelmet. A Bázis 5 csomag Európában, alkalmanként legfeljebb 30 napig, míg a Komfort 10 csomag és a Prémium 50 csomag a világ legtöbb országában, alkalmanként 60 napig, míg az USA és Kanada területén 30 napig érvényes.

Kár esetén mekkora összegig térít a biztosítás?

Bankkártya típustól függ mire és mekkora összeget fizet biztosításod. A Bázis 5, Komfort 10 és Prémium 50 utasbiztosítási csomagok részletes leírásáról és a biztosítási szolgáltatásokról az MBH Bank honlapján tájékozódhatsz.

Hogyan lehet biztosításod?

Az automatikusan járó biztosítások esetében nincs teendőd. Amíg aktív a bankkártyád a biztosításod is érvényes. A választható utasbiztosításokat az MBH Banktól személyesen vagy telefonon igényelheted. Részleteket az MBH Bank honlapján olvashatsz.

Dokumentumok

/static/assets/xml/label-document.xmlUtasbiztosítás Budapest Bank bankkártyákhozSmartCubeyes

BiztosításainkNézd meg, miben tudunk még segíteni!

/static/assets/xml/label-page.xml3noErsteBankKártyaVodafoneSMSVilágjáróUtas

blogEz is érdekelni fog

/static/assets/xml/label-blog.xml3noutazás