Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü
Hírek
Hírek
Hírek

2020. március 16.

A sajtóban megjelent hírekkel összefüggésben szeretnénk közölni az UNION hivatalos álláspontját:

Elsőként leszögezzük, hogy az UNION Biztosító az 5 legnagyobb életbiztosító egyike, ezért piaci súlyához méltón, társadalmi felelősségének tudatában, a lehetőségeihez mérten mindent el fog követni ügyfelei érdekében.

Az UNION Biztosító termékpalettáján jelenleg találhatóak olyan termékek, melyek kizárják a pandémia kockázatot és olyan termékek is, melyek nem.

Ettől függetlenül érkezhettek a Biztosító oldaláról bizonytalan válaszok, hiszen a jelenlegi helyzetben nem feltétlenül csak a szerződési feltételek fognak dönteni a kárrendezéskor (mint ahogy erre már a múltban is volt példa). A feltételektől való eltérésről nyilvánvalóan nem a kárügyintézők döntenek (de egységes módon fognak eljárni).

Koronavírushoz kapcsolódó kárbejelentésünk eddig még nem volt, így nem merült fel, hogy az ügyfél javára eltérjünk-e a feltételektől. Ha lesz ilyen, a döntéshez minden esetben felsővezetői jóváhagyás kell majd.

Egyébiránt az UNION még vizsgálja, hogy a Grantis miért ilyen formában és tartalommal osztott meg információt a Társaságról.

Szolgáltatói árindex változás

2020. február 01.

Az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. a PrivateMed Next egészségbiztosítás Általános Biztosítási Feltételeinek 10.3.4. pontjában leírtaknak megfelelően közzéteszi az általa számított, a 2018/2019-es évre vonatkozó, a magánegészségügyi szolgáltatói árak változását tükröző szolgáltatói árindexet, ennek mértéke: 13,77%.

Teladoc Hungary néven folytatja Advance Medical Hungary ellátásszervező partnerünk

2019. június 01.

Ellátásszervező partnerünk, az Advance Medical Hungary Kft. cégneve 2019. június 13. napjától Teladoc Hungary Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságra (rövid neve: Teladoc Hungary Kft.) változott. Ellátásszervezőnk telefonszáma változatlan.

Biztonsági ajánlások kamionsofőröknek

2019. június 25.

Fuvarozás során számos biztonságot érintő fenyegetéssel kell szembenéznie a szektor szereplőinek. A MABISZ ajánlása segít, hogy biztonságosabb legyen a fuvarozás.

Részletek
Gyermekekre köthető biztosításokra hívta fel a figyelmet

A Vienna Insurance Group felfelé ívelő trendje 2018 harmadik negyedévében is folytatódott

2018. november 28.

Az első kilenc hónapban valamennyi fontos mutatószám javult, ezáltal a 2018-as célkitűzések megerősítést nyertek

Részletek
Fitpuli

Stratégiai együttműködést kötöttünk a Fitpulival

2018. október 15.

Biztosítónk továbbra is hisz az egészségbiztosítási piac jövőjében, épp ezért – a Design Terminal közreműködésével – együttműködési megállapodást kötöttünk a lifestyle megoldást kínáló hazai startup céggel, a Fitpulival. A közös munka első kézzel fogható eredménye a nagyvállalati egészségbiztosítási ügyfelek részére kínált életmód applikáció.

Mi az a Fitpuli?

Részletes sajtóhír
Gyermekekre köthető biztosításokra hívta fel a figyelmet

Gyermekekre köthető biztosításokra hívta fel a figyelmet három biztosító

2018. július 9.

Lehel Gábor, biztosítónk elnök-vezérigazgatója arra figyelmeztetett, hogy az utazóknak még mindig csak 45-50 százaléka köt utasbiztosítást, illetve a bankkártyákba épített, sokszor csökkentett szolgáltatású biztosítás nem védi a gyerekeket. Fotó: biztositomagazin.hu

Részletek
Utasbiztosítás

Utasbiztosítás: érdemes személyre szabni!

2018. június 22.

Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni, hogy ne fizessünk feleslegesen olyan szolgáltatásokért, amelyeket nem veszünk igénybe. Néhány elemen ugyanakkor, ilyenek a betegség- és balesetbiztosítási limitek, az autós asszisztencia, vagy értékes műszaki cikkek védelme, nem érdemes spórolni – nyilatkozta Szabó Tamás, biztosítónk utasbiztosítási üzletág vezetője az M1 reggeli műsorában.

Nézz bele a riportba!
Egyre többen mennek magánorvoshoz

Többen mennek magánorvoshoz

2018. június 18.

Egyre többen mennek magánorvoshoz, ami egyre többe kerül. Két év alatt csaknem 30 százalékkal drágultak a szakorvosi vizsgálatok a magánrendelőkben - nyilatkozta dr. Zsolnai Gábor, biztosítónk egyedi üzleti megoldások vezetője az RTL Klub-nak.

Nézz bele a riportba!
Utasbiztosításunk dobogós helyen

Utasbiztosításunk dobogós helyen

2018. május 31.

Utasbiztosításunk a Netrisk.hu „Év Utasbiztosítója Díj 2017” versenyében 2. helyen végzett! Az Év Utasbiztosítója Díjat több mint 100 ezer utasbiztosítás tavalyi közvetítése során beérkező értékelések alapján ítélte oda immár második alkalommal a Netrisk.hu. A 2017-es értékelések alapján az alábbi sorrend alakult ki: 1. helyezett a Mapfre Biztosító, 2. helyezett az UNION Biztosító, 3. helyezett pedig az Aegon Biztosító.

A Günter Geyer díj átadása

Elismerést kapott felelősségvállalásunk

2018. május 22.

Biztosítónk második alkalommal nyerte el tulajdonosunk, a Vienna Insurance Group (VIG) által meghirdetett Günter Geyer-díj második helyezését. A díjátadásra a május 22-én megrendezett Social Active Day nevű önkéntes napon került sor a Bátor Táborban, ahol - 6 másik helyszínnel együtt - összesen 150 kollégánk vett részt. A díjat Dr. Hans Bichler, az Union Biztosító felügyelő bizottsági tagja adta át Lehel Gábor elnök-vezérigazgatónak.

Részletek
Superbrands logó

Superbrands díjazott az UNION

2018. május 20.

Immár 10. alkalommal nyertük el a Superbrands díjak valamelyikét, idén – 8. alkalommal - fogyasztói kategóriában lettünk díjazottak. A Superbrands a széles nagyközönség számára is ismert, a magas minőséget szimbolizáló védjegy. A nemzetközi program keretében a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkák részesülnek díjazásban. Hisszük, hogy a minősítés, amelyet márkánk elnyert, nemcsak biztonságot, de garanciát is nyújt vásárlóink, ügyfeleink mindennapi választásához.