Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü
/sajtoszoba2021. szeptember 9.sajtóközlemény

Doktor24–UNION: piacvezető vidéki szolgáltatót vásároltak

A Doktor24 és az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. közös vállalata megvásárolta a Közép-Dunántúl régió meghatározó magánegészségügyi szolgáltatóját

Budapest–Székesfehérvár, 2021. szeptember 7. – Újabb mérföldkőhöz érkezett a Doktor24–UNION országos hálózatépítése. A Doktor24, a hazai magánegészségügy egyik meghatározó szereplője és az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. (EMH) megvásárolta a LIFE Egészségcentrumot, a Közép-Dunántúl régió piacvezető privát egészségügyi szolgáltatóját. A szeptember 2-án lezárult tranzakció idén a legnagyobb volumenű, szakmai befektető által végrehajtott felvásárlás volt a fővároson kívül. A LIFE Egészségcentrum – a Doktor24 vállalatcsoport tagjaként – dr. Deák Csaba alapító-ügyvezető szakmai irányításával működik tovább. Az EMH első akvizíciója a régió 1,1 millió lakosa számára teszi elérhetővé a Doktor24, magas minőségű diagnosztikai, járó- és fekvőbeteg-ellátásait. A Doktor24 és az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. célja, hogy a következő években országos lefedettségű hálózattá bővüljön, és – méretgazdaságosságából adódó kedvező árképzésével – országszerte elérhetővé tegye az állami ellátást is tehermentesítő szolgáltatásait.

A Közép-Dunántúl régió piacvezető magánegészségügyi intézményének megvásárlásával újabb lépést tett az országos lefedettség elérése felé az ország egyik legnagyobb privát egészségügyi szolgáltatója, a Doktor24 cégcsoport és partnere, az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. A szeptember 2-án lezárult tranzakcióval Székesfehérvár és a Közép-Dunántúl régió legjelentősebb magánegészségügyi vállalkozását, a LIFE Egészségcentrumot üzemeltető három társaságot vásárolták meg közös leányvállalatukon, az Első Magánegészségügyi Hálózat (EMH) Zrt.-n keresztül.A partnerek az EMH-t 2021 májusában azzal a céllal hozták létre, hogy jelentős szakmai tudással és tőkével – akvizíciók és célzott beruházások révén – országos szolgáltatási hálózatot építsenek ki.

„A LIFE megvásárlása az Unionnal közös céljaink megvalósításának első, markáns lépése. Terveink szerint öt éven belül elérjük az országos lefedettséget, és modern, jól felszerelt rendelőkben, egységes szakmai protokollok mentén kiszámíthatóan magas színvonalú és elérhető árú ellátást tudunk nyújtani az ország minden pontján. Ennek érdekében a Doktor24-et olyan platformmá alakítjuk, amely stabil finanszírozási és szakmai hátteret biztosít minden új csoporttag növekedéséhez” – fogalmazott Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: a magánegészségügy iránti növekvő keresletre a Doktor24 nemcsak halózatfejlesztéssel válaszol, hanem a méretgazdaságosságból és a hatékonyabb ellátásszervezésből adódó alacsonyabb költségeket árelőny formájában is megosztja az ügyfelekkel, és ezzel egyre szélesebb rétegek számára teszi elérhetővé a privát ellátást.

Háttér és perspektíva

A LIFE Egészségcentrumot 2011-ben hozta létre dr. Deák Csaba emlődiagnosztikai, egynapos sebészeti és járóbeteg-ellátást folytató vállalkozásaiból. A LIFE betegellátási tevékenysége jelenleg is ezen a három területen zajlik: 20-féle járóbeteg-szakellátással, egynapos sebészeti szolgáltatásokkal, illetve közfinanszírozott és privát emlődiagnosztikával átfogó ellátási spektrumot kínál.A népegészségügyi emlőszűrő program keretében a LIFE mobil szűrőkamionja 2006 óta járja Fejér és Komárom-Esztergom megyét. A közfinanszírozott mammográfiás vizsgálaton kiszűrt páciensek komplex emlővizsgálata a LIFE Egészségcentrumban történik. Ezen a területen a privát szolgáltatón keresztül biztosított, teljes közfinanszírozott betegút egyedülálló az országban.

„Tíz év után saját erőből a csúcsra jutottunk, a LIFE a régióban erős branddé vált, de elértük a növekedésünk határait. Miközben folyamatos a páciensek átáramlása az állami szférából a privát ellátásba, úgy éreztük, hogy a további szakmai fejlődésnek új, jóval tágabb kereteket kell biztosítani, és ehhez tőkeerős, szakmailag is stabil lábakon álló partner szükséges”

– hangsúlyozta Deák Csaba.

Az alapító-ügyvezető, aki a tulajdonosváltás után is a LIFE vezetőjeként dolgozik tovább, kiemelte, hogy a megállapodás egyaránt új távlatokat nyit a betegellátás fejlesztése és az intézmény szakmai fejlődése előtt.

„Nem csupán a pácienseknek jelent előnyt, hogy a Doktor24 csoporton belül akár teljes betegutat tudunk biztosítani a konzultációtól a rehabilitációig– húzta alá Deák Csaba. Az itt dolgozó orvosoknak szakmai fejlődési lehetőséget kínál, hogy a Doktor24 csúcstechnológiás orvostechnikai hátterét használhatják, a betegek pedig olyan speciális szakterületeken is könnyebben hozzáférhetnek az ellátáshoz, amelyek vidéken nehezen elérhetők. Meggyőződésem, hogy a hazai magánegészségügyi szektor további fejlődéséhez az egészségbiztosítás szélesebb alapokra helyezése és az egészségbiztosítók bevonása a kulcs, ezért külön örülök, hogy a Doktor24 az UNION Biztosítóval partnerségben döntött az akvizíció mellett” – tette hozzá.

A LIFE Egészségcentrumban jelenleg mintegy 50 orvos, további 30 szakdolgozó és adminisztrációs munkatárs gondoskodik a páciensekről. Évente több mint 45 ezer orvos-beteg találkozót bonyolítanak le; a cég árbevétele 2020-ban megközelítette a 600 millió forintot. Deák Csaba erre az évre több mint 30 százalékos növekedést prognosztizál, a LIFE árbevétele a tervek szerint eléri majd a 800 millió forintot.

Az egészségügy területén három évtizedes tapasztalattal rendelkező Doktor24 Magyarország egyik meghatározó magánegészségügyi szolgáltatója. Több mint 500 kiváló szakemberrel 35 szakterületen, 6 helyszínen, 90 rendelőben nyújt alap-, járó- és fekvőbeteg-ellátást: prevenciót, diagnosztikát, gyógyítást és rehabilitációt gyermekeknek, felnőtteknek, valamint vállalati ügyfeleknek és biztosítóknak. A komplex, egyedi igényekre szabott szolgáltatásokat kínáló céget évente mintegy 300 ezer privát ügyfél, valamint 1500-nál is több kis- és nagyvállalkozás választja egészségügyi szolgáltató partneréül.

UNION Biztosító

A hazai biztosítási piac felső harmadába tartozó UNION Biztosító a bécsi székhelyű, tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group cégcsoport tagja. A több csatornán elérhető, széles körű termékpalettája keretében az UNION Biztosító lakossági, vállalati, valamint intézményi ügyfelei számára kínál innovatív, egyedi igényeknek megfelelő biztosítási megoldásokat. E megoldások érintik a hosszú távú befektetési célokhoz, váratlan helyzetekre való anyagi felkészüléshez, magas színvonalú egészségügyi ellátás biztosításához, féltve őrzött otthon és vagyontárgyak védelméhez, utazáshoz vagy vállalkozások, vállalatok és intézmények vagyon-, felelősség- és gépjármű-biztosítási igényéhez kapcsolódó sajátos szükségleteket egyaránt. Üzleti aktivitása mellett a társadalmi szerepvállalásra is kiemelt figyelmet fordít, melynek kapcsán 2017-ben CSR Hungary díjban részesült. 2019-ban pedig tizenegyedik alkalommal nyerte el a legjobb márkákat fémjelző Superbrands díjak egyikét.


A Vienna Insurance Group (VIG) vezető biztosítási szakértő Ausztriában és Közép- és Kelet-Európában. 25 országban 50 társaság alkotja a hosszú hagyományokra visszatekintő, erős márkákkal rendelkező, rendkívül ügyfélközpontú vállalatcsoportot. A VIG 190 év tapasztalatára építhet a biztosítási üzletágban. A Vienna Insurance Group 25 000 dolgozóval központi piacain egyértelmű piacvezető, és ezáltal kitűnő pozíciókkal rendelkezik ahhoz, hogy hasznosíthassa a 180 millió lakosú régió növekedési esélyeit. A tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group a bécsi tőzsde ATX részvényindexének legjobban fejlődő vállalata; a részvényt a prágai tőzsdén is jegyzik.

Sajtóközlemények