háttér

Az első pályázó az UNION

Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás

MFO-nyitokep-2000

Az MNB 2019. november 20-án jelentette be, hogy bevezeti a lakásbiztosítások esetében is a fogyasztóbarát minősítési rendszert. Pályázat benyújtásra legelőször 2020. január 10-én volt lehetőség és az UNION élt is ezzel a lehetőséggel.

Az MFO és az UNION

Az UNION Biztosító hisz abban, hogy a jelenleg értékesített lakásbiztosítási termékei választ adnak az ügyféligényekre, rugalmasak és magas színvonalú szolgáltatást kínálnak. Ugyanakkor hisz abban is, hogy az MFO fontos újabb „szín” lehet a biztosító termékpalettáján, hiszen az ügyfelek számára könnyen összehasonlítható, egységes, szigorú keretrendszer mentén kialakított termék. Az UNION e tekintetben is az ügyfélélményt tartja szem előtt.

„Ha pedig hiszünk abban, hogy a minősített termék az ügyfél érdekeit szolgálja, akkor természetesen ebben is - mint anno a nyugdíjbiztosítások esetében is - elsők szerettük volna lenni.” - teszi hozzá Almássy Gabriella, az UNION elnök-vezérigazgatója.⁣

A minősítési folyamat még nem zárult le.

UNION BIZTOSÍTÓ

A hazai biztosítási piac felső harmadába tartozó UNION Biztosító a bécsi székhelyű, tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group cégcsoport tagja. A több csatornán elérhető, széles körű termékpalettája keretében az UNION Biztosító lakossági, vállalati, valamint intézményi ügyfelei számára kínál innovatív, egyedi igényeknek megfelelő biztosítási megoldásokat. E megoldások érintik a hosszú távú befektetési célokhoz, váratlan helyzetekre való anyagi felkészüléshez, magas színvonalú egészségügyi ellátás biztosításához, féltve őrzött otthon és vagyontárgyak védelméhez, utazáshoz vagy vállalkozások, vállalatok és intézmények vagyon-, felelősség- és gépjármű-biztosítási igényéhez kapcsolódó sajátos szükségleteket egyaránt. Üzleti aktivitása mellett a társadalmi szerepvállalásra is kiemelt figyelmet fordít, melynek kapcsán 2017-ben CSR Hungary díjban részesült. 2019-ban pedig tizenegyedik alkalommal nyerte el a legjobb márkákat fémjelző Superbrands díjak egyikét.

A Vienna Insurance Group (VIG) vezető biztosítási szakértő Ausztriában és Közép- és Kelet-Európában. 25 országban 50 társaság alkotja a hosszú hagyományokra visszatekintő, erős márkákkal rendelkező, rendkívül ügyfélközpontú vállalatcsoportot. A VIG 190 év tapasztalatára építhet a biztosítási üzletágban. A Vienna Insurance Group 25 000 dolgozóval központi piacain egyértelmű piacvezető, és ezáltal kitűnő pozíciókkal rendelkezik ahhoz, hogy hasznosíthassa a 180 millió lakosú régió növekedési esélyeit. A tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group a bécsi tőzsde ATX részvényindexének legjobban fejlődő vállalata; a részvényt a prágai tőzsdén is jegyzik.