háttér

VIG COVID19

promo-sajtoszoba-vig-covid19

A Vienna Insurance Group támogatja a koronavírus elleni harcot

Befektetés a Josef Penninger által alapított Apeiron Biologics nevű biotechnológiai cégbe

A Vienna Insurance Group befektetett az osztrák Apeiron Biologics AG nevű biotechnológiai cégbe. Ez a vállalat jelenleg egy olyan gyógyszer fejlesztésén dolgozik, amely hatékony lehet az új koronavírus (COVID-19) ellen. Josef Penninger részt vett a gyógyszer fejlesztésében, amelyet egy pán-európai klinikai vizsgálat részeként már új koronavírusos pácienseken tesztelnek.

A bécsi székhelyű Apeiron daganatellenes új immunterápiák és légzőszervi megbetegedések kezelését célzó gyógyszerek felfedezésére és fejlesztésére specializálódott. Az új koronavírus (COVID-19) okozta világjárvány miatt a vállalat jelenleg egy olyan gyógyszer fejlesztésére fókuszál, amely hatékony lehet a betegség ellen.

Az Apeironnal történő együttműködés által a VIG Csoport is szeretne részt vállalni a COVID-19 elleni harcban, hisz felelős vállalatként így tudja teljesíteni társadalmi kötelezettségét.

“Biztosítóként a legfontosabb feladatunk, hogy védelmet nyújtsunk az embereknek a kockázatok ellen. A jelen helyzetben az egészség került a figyelem középpontjába, és mint élet- és egészségbiztosítási szolgáltató az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében való részvétel számunkra elsődleges prioritás. Befektetésünk az Aperironba egy érdembeli, hosszú távú lehetőség arra, hogy életre keltsük a szlogenünkben rejlő ígéretünket, vagyis hogy megóvjuk azt, ami fontos (protecting what matters), miközben gazdasági céljainkat is szem előtt tartjuk,”

mondta Elisabeth Stadler, vezérigazgató.

Az Agenda 2020 nevű menedzsment program keretén belül a Csoport már bevezetett olyan intézkedéseket, melyek az egészség és jólét ösztönzését szolgálják, és további szerepvállalást mozdítanak elő az egészségbiztosítási üzletágban. Az Apeiron részesedés megvásárlása tőkeemelés formájában összhangban van ezzel a törekvéssel, és zavartalanul illeszkedik a Csoport integrált stratégiájához.

A gyógyszeres kezelést már tesztelik

Az Apeiron által kifejlesztett COVID-19 elleni vakcina klinikai vizsgálatai jelenleg a II fázisban vannak, és a SARS víruson végzett kísérleti eredményeken alapulnak. Az APN01 elnevezésű gyógyszert 2003-ban az első SARS kitörésekor akut tüdőkárosodásra és respiratorikus szindrómára egy kutatócsoport fejlesztette ki, melynek Josef Penninger is tagja volt; az utóbbi a fő halálozási ok a COVID-19 esetében.

Az APN01 az ACE2 receptort imitálja, amit a SARS vírus a sejtek megfertőzésére használ, és megakadályozza, hogy a vírus hozzájuk tapadjon. Kettős mechanizmusának köszönhetően a gyógyszer megvédi a tüdő szövetét a vírus okozta fertőzéstől. A gyógyszert jelenleg klinikai vizsgálatok részeként Ausztriában és több más európai országban is tesztelik új koronavírusos betegeken.

UNION BIZTOSÍTÓ

A hazai biztosítási piac felső harmadába tartozó UNION Biztosító a bécsi székhelyű, tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group cégcsoport tagja. A több csatornán elérhető, széles körű termékpalettája keretében az UNION Biztosító lakossági, vállalati, valamint intézményi ügyfelei számára kínál innovatív, egyedi igényeknek megfelelő biztosítási megoldásokat. E megoldások érintik a hosszú távú befektetési célokhoz, váratlan helyzetekre való anyagi felkészüléshez, magas színvonalú egészségügyi ellátás biztosításához, féltve őrzött otthon és vagyontárgyak védelméhez, utazáshoz vagy vállalkozások, vállalatok és intézmények vagyon-, felelősség- és gépjármű-biztosítási igényéhez kapcsolódó sajátos szükségleteket egyaránt. Üzleti aktivitása mellett a társadalmi szerepvállalásra is kiemelt figyelmet fordít, melynek kapcsán 2017-ben CSR Hungary díjban részesült. 2019-ban pedig tizenegyedik alkalommal nyerte el a legjobb márkákat fémjelző Superbrands díjak egyikét.

A Vienna Insurance Group (VIG) vezető biztosítási szakértő Ausztriában és Közép- és Kelet-Európában. 25 országban 50 társaság alkotja a hosszú hagyományokra visszatekintő, erős márkákkal rendelkező, rendkívül ügyfélközpontú vállalatcsoportot. A VIG 190 év tapasztalatára építhet a biztosítási üzletágban. A Vienna Insurance Group 25 000 dolgozóval központi piacain egyértelmű piacvezető, és ezáltal kitűnő pozíciókkal rendelkezik ahhoz, hogy hasznosíthassa a 180 millió lakosú régió növekedési esélyeit. A tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group a bécsi tőzsde ATX részvényindexének legjobban fejlődő vállalata; a részvényt a prágai tőzsdén is jegyzik.