Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü
UNION Otthonbiztosítás

Az életed színtereVigyázz rá!

KÖSd MEG ONLINE!
/biztositas/ertek-ingatlanbiztosításlakás&vagyon

Akció: ingyenes assistance-szolgáltatás

A lakáskároknál nagyon sok esetben azonnali segítség kell, egy percet sem várhatunk. Ezért jó az UNION háztartási assistance-szolgáltatása. Ha sürgősen segítségre van szükség, vállaljuk, hogy 24 órán belül szakembert küldünk, és térítjük a költséget 30.000 forintig. Ráadásul „nem használod el” a segítséget: a szolgáltatás a szerződés időtartama alatt korlátlan alkalommal igénybe vehető!

Ha 2021. március 1. és május 31. között kötsz UNION Otthonbiztosítást vagy UNION24 Otthonbiztosítást Optimum csomaggal, akkor a szolgáltatást külön díj nélkül a kockázatvállalás kezdetétől egy éven át ajándékba adjuk!

tetőfedés | gázvezeték-szerelés | üvegezés | zárszerelés | duguláselhárítás | villanyvezeték-szerelés | vízvezeték-szerelés

És ha nincs vészhelyzet? Akkor sincs semmi vész!
Ez esetben is hívhatsz bennünket és nem kell aggódnod, hogy nem találsz szakembert. Igaz, ilyenkor a teljes költség téged terhel, de biztos lehetsz a munka szakszerű elvégzésében.

Részletek

Ahogy neked a legjobb

Az otthonod az életed legfontosabb helyszíne, sokszor egy élet munkája. Érdemes úgy biztosítanod, ahogy az neked a legjobb. Az UNION otthonbiztosítása 3 megfizethető alapcsomagot kínál a leggyakrabban előforduló károkra, meglepő és fontos választható kiegészítőkkel.

standard   |   optimum   |   extra

A „Standard” csomag a leggyakrabban előforduló károkat téríti, „Optimum” és az „Extra” pedig még ennél is többet. A három csomag abban is különbözik, hogy mennyit fizet, és, abban is, hogy milyen kiegészítő biztosításokat választhatsz mellé. A biztosítás építés, bővítés, sőt, felújítás alatt álló ingatlanokra is kiterjeszthető.

Ha károd van, azt a weboldalunkon is bejelentheted, és lehetőséged van videós kárrendezésre is.

Ingyenes HomeOffice csomag minden új lakásbiztosításhoz!

Olyasmit élünk most meg, amit korábban még sosem: a home office mindennapos lett. Az otthon immár nem csak az a hely, ahová pihenni hazatérünk, hanem életünk legfontosabb helyszíne. A benne lévő értékek biztonsága is fontosabbá vált, a céges eszközöké is. Ezért vezettük be ingyenes plusz szolgáltatásként minden újonnan kötött lakásbiztosításunkhoz a HomeOffice csomagot! Ingyenes kiegészítőként a 2021. június 30-ig bekövetkező károkra.

Mit jelent ez?

Ha a hazavitt céges eszközöd (számítógép, laptop, monitor, tablet, mobiltelefon) a lakásbiztosításban meghatározott kár miatt tönkremegy, 300.000 forintig térítjük. Azaz, például ha villám csap az épületbe, ha vihar van és beázol, ha tűz van, vagy betöréses lopás, netán rablás. De ne aggódj, akkor is fizetünk maximum 50.000 forintot, ha a céges számítógép, laptop vagy monitor összetörik.

Mindkét esetben persze csak akkor, ha ezt neked ki kellene fizetned a cégnek.

Értékeid

Tárgyaid, értéktárgyaid mellett biztosíthatod barkács-, hobbi-, mezőgazdasági- és kerti berendezéseid, sőt, akváriumod, de a nálad lévő, ám más tulajdonát képező ingóságokat is. Lakásbiztosításunk betöréses lopás kiegészítő biztosítással nem csak az eltulajdonított ingóságok értékét térítheti, hanem akár a készpénz, értékes dokumentumok és a bankkártya pótlásának költségeit is, valamint a keletkezett rongálási károkat is.

A nap- vagy szélenergiával, valamint geotermikus energiával működő épületek különleges védelmet igényelnek. Az Extra csomagunkban található Zöld csomag tartalmazza a napkollektor, szélenergiai berendezés és geotermikus fűtési berendezések biztosítását is, 10 millió forintig.

ÚJ! Mindenkire és mindenre gondoltunk

Család Plusz Csomag – családosoknak

Gyermek balesetbiztosítással, telefonos orvosi assistance szolgáltatással, magával vitt gyermekfelszerelés biztosítással (például babakocsi, gyerekülés, hordozó).

Őrangyal+ csomag – idősebbeknek

Besurranásos lopásnál akár 150 ezer forintot, kórházi lopásnál akár 50 ezer forintot fizetünk, ráadásul sok minden más mellett telefonos orvosi assistance szolgáltatást is nyújtunk!

Fizetünk

A választott csomagtól függően erre mind jó a biztosítás:
- nyitva hagytad az ajtót vagy az ablakot és beáztál? Fizetünk.
- eltörött a főzőlap? Fizetünk.
- ellopták az összes személyes dokumentumod? Fizetünk.
- elromlott a számítógéped és nincs meg semmilyen adatod? Az adatmentést fizetjük.
- tönkrement a dísznövényed? Fizetünk.
- nem fűt a szolgáltató, és mással oldod meg? Fizetünk.
- eltört a napelem vagy a hőszivattyú? Fizetünk.

Kösd meg online!

Nincs szakember? De van!

Asszisztencia szolgáltatásunk azonnali segítség a bajban.
Az év minden napján éjjel-nappal hívható számunkon nem csak a vészelhárítási szolgáltatás megszervezését vállaljuk 24 órán belül (víz- és gázvezetékszerelés, tetőfedés, üvegezés, villanyvezeték szerelés, dugulás elhárítás, zárszerelés), de a vészhelyzeten kívüli esetekben is vállaljuk, hogy a bejelentett kár, hiba megszüntetése érdekében szakembert ajánlunk. A vészelhárítás költségeit 30 ezer forintig vállaljuk.

Tűz, víz és üveg

Az extra mennyiségű, tetőn keresztül beömlő csapadékvíz, váratlan felhőszakadás, árvíz, vagy egy csőtörés mind komoly károkat okozhat. A helyreállítás költségei mellett komolyabb csőtörés esetén az elfolyt víz költségét is fedezi a biztosítás.

Sőt, a villámcsapások okozta rombolások, égések mellett az elektromos berendezésekben okozott károkat is megtéríti. Felhőszakadás és vihar esetén is védve vagy, hiszen a választott csomagtól függően a biztosítás erre is kiterjed.

Az otthon legsérülékenyebb pontjai az üvegfelületek. Ajtó vagy ablak, a biztosítás üvegtörés, repedés esetén megtéríti a javítás, csere költségeit. Ha ingóságaid különleges üvegezését szeretnéd biztosítani, akkor választhatod Optimum, vagy Extra alapcsomagunkat.

Ha mi okozunk kárt

Az élet produkálhat furcsa helyzeteket. Ilyen, amikor nem minket ér kár, hanem mi válunk okozókká. Elfelejtjük elkotorni a havat a járdán, és valaki megcsúszik vagy a gyerekünk labdával berúgja a szomszéd ablakát. A kárt ilyen esetekben magunknak kell megtéríteni. Pedig lakásbiztosításod az épülethasználói felelősségi károkat, a választott csomagtól függően, 10-20-50 millió forintig, a magánemberi felelősségbiztosítás körében okozott károkat 5-10-20 millió forint összegben fedezi. Ha pedig a házi kedvencünk okoz kárt másoknak, azért is súlyos összegeket kell fizetnünk. A kiegészítő kutyatartói felelősségbiztosítás a károk rendezésében 3 millió forintig anyagi segítséget nyújt, enyhítve a bajt.

Nem csak az épület

Lakásbiztosításunkkal saját magadról és szeretteidről is gondoskodhatsz. Védelmet nyújthat többek közt tömegközlekedési és szabadidős sportok közben bekövetkezett balesetek esetén. Kiegészítő egészség csomagunkkal szükség esetén várólista nélkül vehetsz igénybe nagy értékű diagnosztikai vizsgálatokat, illetve rendelkezésére áll egy orvosi call center is, melynek munkatársaihoz szükség esetén, a nap 24 órájában bátran fordulhatsz.

Hogyan lehet biztosításod?

1

UNION24 online felületünkön számítsd ki biztosításod díját!

2

Válaszd ki az igényeidhez illő biztosítási csomagot!

3

Fizesd ki bankkártyával a biztosítás díját!

4

Kötvényed online felületünkön létrehozott fiókodban érheted el, melyhez biztosításkötéskor hozzáférést adunk.

Kösd meg online!

Válaszható csomagok

Standard

Standard

Optimum

Optimum

EXTRA

EXTRA

Mi a teendő kár esetén?

  Jelentsd be online! 

Ha kérdésed lenne, segítünk telefonon is

Ha kár érne, kérjük, töltsd ki a online kárbejelentő nyomtatványunkat! Szakértő kollégánk rövidesen felveszi veled a kapcsolatot. Vagy hívd telefonos ügyfélszolgálatunkat a (06 1) 486 4343 számon. Ha biztosításod tartalmaz asszisztencia szolgáltatást, kisebb, azonnali beavatkozást igénylő károknál (pl. dugulás, zárcsere) hívd asszisztencia szolgálatunkat.

Kárbejelentés

Kiegészítő csomagok INGÓSÁG biztosításához

Online kalkuláció során a biztosítás típusa (Épület, Ingóság, Épület és Ingóság) és a kiválasztott alapcsomag (Standard, Optimum, Extra) szerinti kiegészítő csomagok közül választhatsz majd.

Betöréses lopás és rablás

Betöréses lopás és rablás esetén nem csak az eltulajdonított ingóságok értékét térítheti, hanem akár a készpénz, értékes dokumentumok és a bankkártya pótlásának költségeit is, valamint a keletkezett rongálási károkat is.

Akvárium csomag

Térítjük az akváriumok és terráriumok üvegkárait, és az üvegek törése miatt kifolyt víz által a biztosított vagyontárgyakban keletkezett károkat.

Kerékpáros csomag

Kerékpáron elszenvedett baleset esetén nyújt védelmet nemcsak neked, de a kerékpárodnak is. Legyen szó csonttörésről vagy huzamosabb ideig gyógyuló sérülésről, vagy akár a kerékpár sérüléséről.

Kiegészítő csomagok ÉPÜLET biztosításához

Online kalkuláció során a biztosítás típusa (Épület, Ingóság, Épület és Ingóság) és a kiválasztott alapcsomag (Standard, Optimum, Extra) szerinti kiegészítő csomagok közül választhatsz majd.

Extra felszerelések

Kiterjed jakuzzira, gőzfürdőre, szaunára, sóbarlangra, valamint úszómedencék – a káresemény időpontjában 15 évnél nem régebbi – polikarbonát fedésére

Kiegészítő csomagok INGÓSÁG és ÉPÜLET biztosításához

Online kalkuláció során a biztosítás típusa (Épület, Ingóság, Épület és Ingóság) és a kiválasztott alapcsomag (Standard, Optimum, Extra) szerinti kiegészítő csomagok közül választhatsz majd.

Háztartási assistance

Az év minden napján éjjel-nappal hívható számunkon nem csak vészelhárítási szolgáltatást nyújtunk 24 órán belül (víz- és gázvezetékszerelés, tetőfedés, üvegezés, villanyvezeték szerelés, dugulás elhárítás, zárszerelés), de a vészhelyzeten kívüli esetekben is vállaljuk, hogy a bejelentett kár, hiba megszüntetése érdekében szakembert ajánlunk.

Baleset Standard csomag

Kiterjed baleseti halál, rokkantság, kórházi napi térítés, műtét, múlékony sérülés, és égésre. A szolgáltatási összeg a választott alapcsomagtól függ.

Baleset Extra csomag

Ugyanazon kockázatokra terjed ki, mint a Baleset Standard csomag, de a szolgáltatási összegeket magasabbak.

Egészség csomag

Előzetes bejelentést követően hosszú várakozás nélkül vehetsz igénybe nagy értékű diagnosztikai vizsgálatokat, és a nap 24 órájában hívhatod orvosi call centerünket.

Kegyeleti csomag

Megtérítjük a kárt, ha például egy fa rádől a sírkőre (sírkő sérülés). Ha bekövetkezne a legrosszabb, enyhítjük a temetés költségeit (temetési hozzájárulás). És még sírkő felelősségbiztosítást is tartalmaz.

Kutyatartói felelősség

Sajnos előfordulhat, hogy házi kedvencünk másoknak okoz kárt, mely nem csak kellemetlen, de sokszor súlyos összegeket is kell fizetnünk a károk rendbehozataláért. A kiegészítő kutyatartói felelősségbiztosítás a károk rendezésében 3 millió forintig anyagi segítséget nyújt, enyhítve a bajt.

Üvegbiztosítás kiterjesztése

Az üvegbiztosítás kiterjesztése épületbiztosítás esetén kiegészítő biztosítás, mely ugyanazokra az üvegfelületekre terjed ki, mint az alap üvegtörés biztosítás, viszont itt nincs meghatározott limit, az ügyfél adhatja meg a biztosítási összeget.

Kiterjed jakuzzira, gőzfürdőre, szaunára, sóbarlangra, valamint úszómedencék – a káresemény időpontjában 15 évnél nem régebbi – polikarbonát fedésére

Fontos részletek

Mit kapsz biztosításodhoz?

 • Online ügyintézés: Ügyfélportálunkon online kérheted le kötvényed, rendezheted biztosításod díját bankkártyás fizetéssel és adataidat is módosíthatod
 • SuperShop pont: 100 forintonként 1 SuperShop pontot írunk jóvá (SuperShop program részletek)

Mire van szükség ahhoz, hogy meg tudd kötni a biztosítást?

Szerződéskötéshez szükségesek az ingatlan és a szerződő/biztosított adatai.

Hogyan köthetsz biztosítást?

Biztosításod megkötheted online, de személyesen és értékesítési partnereinknél is lehetőséged nyílik erre.

Milyen kedvezményeket kaphatsz?

 • Önrész-kedvezmény
  Önrész választása esetén a biztosítási díjból 7,5%, 15% illetve 20% kedvezményt nyújtunk.
 • Díjfizetési mód és gyakoriság
  A biztosítás díját fizetheted évente, félévente, negyedévente vagy havonta. A havit és negyedévestől eltérő díjfizetési gyakoriságtól függően kedvezményekben részesülsz. Az éves díjfizetés 4%, a féléves 2% kedvezményt jelent. Ha biztosítás díját csoportos beszedési megbízással egyenlíted ki, 5% kedvezményben részesülsz, valamint kettőnél több kiegészítő biztosítás választása esetén a kiegészítők díjából 5% kedvezményt adunk.
 • Partnerkedvezmény
  A biztosítónknál élő szerződéssel rendelkező ügyfelek az UNION Otthonbiztosítás díjából 5% kedvezményben részesülnek.
 • Kiegészítő biztosítások utáni kedvezmény
  Kettőnél több kiegészítő biztosítás választása esetén a kiegészítők díjából 5% kedvezményt adunk.

Dokumentumok

/static/assets/xml/label-document.xmllakas+otthonyes
/static/assets/xml/label-document.xmllakas+utmutatoyes
/static/assets/xml/label-document.xmltavertekesitesyes

BiztosításainkNézd meg, miben tudunk még segíteni!

/static/assets/xml/label-page.xml3noRizikóExtraUnionPezsgőVilágjáróUtas

blogEz is érdekelni fog

/static/assets/xml/label-blog.xml3nolakás