Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü

Befektetnél?Vannak még 2 számjegyű hozamok!

/blog-cikkek2021. június 23.blogbefektetés

„Mibe fektessem a pénzem?” - teszik fel leggyakrabban az egyszerűnek tűnő kérdést a Google-nek a befektetések iránt érdeklődők. A válasz persze már nem ilyen triviális, hiszen a különféle befektetési lehetőségek száma szinte végtelen, ezért egy laikus igencsak elveszettnek érzi magát, amikor a megtakarításai gyarapításáról kell döntenie. Ráadásul manapság a befektetési környezet sem igazán kedvező, gondoljunk csak az enyhén szólva sem túl magas kamatokra! De akkor mihez kezdjünk most a pénzünkkel, pláne, ha nem értünk a befektetéséhez?

Az innováció menő! Egy év alatt 43,9%-ot kereshettél a techcégek papírjaival

Kibervédelem, arcfelismerő szoftverek, űrkutatás, biotechnológia, mesterséges intelligencia és robotizáció – csak pár olyan terület, ahol hasít az innováció, aminek köszönhetően az egyik legmenőbb befektetésnek számítanak manapság a technológiai cégek. Ráadásul a home office-ból is ezek a vállalatok kerültek ki nyertesként – igen, a Google, a Facebook, a Zoom, az Amazon és társaik. Nem is csoda, hogy a részvényeik szinte már a csillagos égig emelkedtek az elmúlt években.

Ennek ellenére a befektetési tanácsadók szerint a jövőben is az egyik legmagasabb hozamot várhatjuk majd a technológiai szektortól. De melyek is ezek a cégek, és mivel foglalkoznak? Nézzünk pár példát!

Ahogy látod, a technológiai cégek a jövőben élnek: olyan termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek, amelyek évek múlva a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé válnak. Pont úgy fognak berobbanni az életünkbe, mint a közösségi média vagy az okostelefonok 10-15 éve.

Meglepő ezek után, hogy a techcégek részvényeinek árfolyamát mutató Nasdaq index nem kevesebb, mint 43,9 százalékkal emelkedett egy év alatt? Szerintünk nem!

Tedd jobb hellyé a bolygót – és közben keress egy csomó pénzt!

Klímaváltozás. Ez az a globális társadalmi probléma, ami még a koronavírusnál is fenyegetőbbnek tűnik. Nem véletlen, hogy az elmúlt években durván megugrott a zöldenergia felhasználása, és szinte mindennapos téma lett világszerte a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése is.

Ám van egy jó hírünk azok számára, akik a bolygó jövője miatt aggódnak: a zöldenergiával foglalkozó cégekbe történő befektetéssel mindannyian sokat tehetünk a Föld megmentéséért. Ráadásul még jól is járhatunk: miközben ugyanis a legnagyobb amerikai vállalatok részvényeinek teljesítményét mutató S&P 500 index „csak” 37,6 százalékkal emelkedett az elmúlt 12 hónapban, addig a zöldenergiával foglalkozó cégek értéke (az S&P Global Clean Energy Index) 91,9 százalékkal nőtt egy év alatt.

De itt még korántsem ér véget az úgynevezett társadalmilag felelős befektetések sora. Ezek közé tartoznak azok a cégek, amelyek számára fontos például a fenntarthatóság és a környezetünk megóvása. Hogy melyek ezek a vállalatok?

Csodálkozni nem kell, a megatrendekre felülni viszont kifejezetten ajánlott, hiszen a társadalmilag felelős befektetések várhatóan a jövőben is túlszárnyalják majd a részvénypiacok átlagos teljesítményét.

Ha ezek után már csak egy jó befektetési tippre vársz, akkor szólunk: eszközalapjaink között már a technológiai óriások teljesítményéből profitáló UNION-TechTrends részvény- és a kifejezetten zöld jellegű befektetéseket tartalmazó UNION-GreenTrends vegyes eszközalapot is elérheted!

Ha te is befektetnél a legmenőbb techcégekbe vagy esetleg a bolygónk jövőjébe (és azért a saját jövődről is gondoskodnál), akkor van egy jó ajánlatunk számodra:

Érdekel?

Kattints!

blogEz is érdekelni fog

/static/assets/xml/label-blog.xml3noblog