Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü

VIENNA Time Erste Nyugdíjbiztosítás

/meg-tobbbiztosításélet&nyugdíjerste

Bécsi, tripla habbal!Nyugdíjas éveidről gondoskodnál, biztonságra vágysz?
A lehetőség a te kezedben van.
Köss május 31-ig VIENNA Time Erste nyugdíjbiztosítást és a 10., 15. és a 20. évben a visszajáró bónusz akár 120% is lehet!

Befektetés is

Édes nyugdíjas évek

⁣Sokszor mondjuk: a nyugdíjról időben érdemes elkezdeni gondoskodni, az állami nyugdíj várhatóan nem lesz elegendő arra, hogy az addig megszokott színvonalon éljünk. És miért is ne élhetnénk legalább olyan jól, vagy épp még jobban? Az osztrák nyugdíjasok valóban élvezik a szabadságot: utaznak, túráznak, hajókáznak, színházba, moziba járnak, azaz: élnek. Ez neked sem álom: érdemes egy olyan modern, befektetéssel kombinált nyugdíjbiztosítást választanod, amilyen a Vienna Time Erste.

Óvatosan vagy kockázatosabban

⁣Ehhez persze nyilvánvalóan be kell fektetni. A Vienna Time Erste olyan befektetési lehetőségeket kínál, ahol Te döntöd el, magasabb vagy alacsonyabb kockázatot vállalsz. Pénzed kiváló szakemberek kezében van, akik mindent megtesznek azért, hogy a biztosítás lejártakor a lehető legnagyobb hozamot realizálhasd. Bónuszrendszerünk rugalmas: hűségedet 10, 15 és 20 év elteltével jutalmazzuk.

Eszközalapok: tiéd a választás

⁣Megtakarításod eszközalapjainkban helyezzük el. 20 forint, 5 euró és 4 amerikai dollár alapú eszközalap közül választhatsz, legyen az részvény-, kötvény-, alternatív- vagy aktívan kezelt vegyes eszközalap. Az ügyfélportálon folyamatosan nyomon követheted a megtakarítás alakulását és bármikor módosíthatod az eszközalap portfólióját. Az automatikus modellportfólió szolgáltatásunkkal két eltérő kockázatvállalási hajlandósághoz kapcsolódó, kockázati besorolású, aktívan kezelt portfólióból választhatsz. Követjük a trendet: eszközalapjaink közé a technológiai óriások teljesítményéből profitáló UNION-TechTrends és a kifejezetten zöld jellegű befektetéseket tartalmazó UNION-GreenTrends részvényalapok is bekerültek 2021-ben.

Biztosítás is

Biztonságban te és szeretteid is

⁣A Vienna Time Erste, amellett, hogy befektetési lehetőség, természetesen elsősorban nyugdíjbiztosítás. A Vienna Time Erste mellett nem feltétlenül szükséges további életbiztosítási védelem, választhatsz kiegészítő biztosításaink közül, így igényeid szerint akár halál, betegség, vagy baleset esetén is jelentős anyagi segítséget és széleskörű kockázati védelmet nyújthat Neked és családodnak is.

Egy sor kiegészítő védelem

⁣A Vienna Time Erste minden élethelyzetre kínál kiegészítő biztosítást. 9 kiegészítő biztosítás közül választhatsz, valamennyi kockázatot lefedve a család összes tagja számára. Köthetsz biztosítást akár 38 féle rettegett betegségre, sőt, gyerek egészségbiztosítási csomagot is választhatsz. A képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat az esetenként akár fél éves várakozási idő helyett 5 munkanapon belül ingyenesen megszervezzük és fizetjük is 250 ezer forint éves keretösszeg erejéig. A kiegészítőket személyre szabottan állíthatod össze.

Kiegészítő biztosítások

  • Kiegészítő kockázati életbiztosítás | egy vagy két biztosítottra
  • Kiegészítő baleset-biztosítás | sokrétű fedezet akár az egész családnak
  • Kiegészítő egészségbiztosítás | komplex csomag műtéti és kórházi napi térítéssel, második orvosi véleménnyel, orvosi call centerrel, járóbeteg szakellátás szervezéssel
  • ⁣Nagyértékű diagnosztikai vizsgálatokra szóló kiegészítő biztosítás | MR, CT, PET-CT, Cardio-CT vizsgálat lehetősége, havi 350 forintért
  • Daganatos betegségekre szóló kiegészítő biztosítás | anyagi segítség a diagnosztizálásakor, majd járadék a kezelés megkezdése után
  • Rettegett betegségekre szóló kiegészítő biztosítás | térítés 38 féle betegségre
  • ⁣Rokkantsági díjátvállalásra szóló kiegészítő biztosítás | 40%-os, vagy azt meghaladó maradandó egészségkárosodás
  • ⁣Gépjárműben utazók kiegészítő közlekedési balesetbiztosítása évi 5000 Ft-tól magas és sokrétű fedezet az utazókra, Prémium csomagnál 20 millió Ft haláleseti biztosítás, személyenként
  • ⁣Gyermek egészségbiztosítási csomag | bizonyos fertőző és súlyos betegségekre szóló kiegészítő biztosítás

Lehetőség is

Kisebb pénz mellett is nagy előnyök

⁣Ha befektetésről van szó, először mindenki hatalmas pénzekre gondol.Pedig ez egyáltalán nem feltétlenül igaz. A Vienna Time Erste esetén ráadásul leginkább megtakarítasz, miközben a nagy befektetések előnyét élvezheted, ha csak havi 15-20 ezer forint rendszeres fizetését tudod vállalni. A pénzedet szakértőink ugyanolyan gondossággal kezelik, mintha ennek a többszöröséről lenne szó, így „kisbefektetőként” is a legnagyobb gondoskodást élvezheted és a lehető legnagyobb hozamot várhatod el.

Nagy pénzed van? Oszd meg és uralkodj!

⁣Természetesen van, aki nem azért választ nyugdíjbiztosítást, mert a jövőjéről szeretne gondoskodni, hanem azért, mert kiváló befektetési lehetőségnek tartja. Az is. Ráadásul, ha nagyobb összeget szeretnél befektetni, jobb, ha azt nem egy helyen tartod, hiszen bármi közbejöhet – a nyugdíjbiztosítással kombinált megoldás esetén ugyanakkor biztos lehetsz benne, hogy jó helyen van a vagyonod.

Örökösödésnél nincs várakozás

⁣Azért, mert nem klasszikus kockázati életbiztosítást választasz, még nem jelenti azt, hogy családod nincs anyagi biztonságban, de azt sem, hogy nem történik veled semmi rossz. A Vienna Time Erste nem csak családod anyagi biztonságát segíti, de azt is, hogy halálesetnél a kedvezményzetteknek nem kell a hagyatéki eljárás végéig várniuk arra, hogy a pénzhez jussanak: az itt lévő pénzt nem terheli örökösödési illeték és a lehető leggyorsabban kifizetésre kerül.

Adózási előnyök

⁣Minden évben a nyugdíjcélra befizetett díj 20%-nak megfelelő, de legfeljebb 130 ezer forint adójóváírást kaphatsz. A jóváírás csak az adott évben befizetett díjakra számítandó és csak akkor vehető igénybe, ha van adóköteles jövedelmed és az SZJA-törvény egyéb feltételeinek is megfelelsz. Ha több nyugdíjbiztosítási szerződésed is van, azokra együttesen is legfeljebb csak 130 ezer forintnyi adójóváírást igényelhető.

EszközalapokNézd meg, a választható eszközalapokat!

Hogyan lehet Biztosításod?⁣Életbiztosításunkat az ERSTE Bank fiókjaiban köthetik meg az ERSTE Bank ügyfelei.

ERSTE Bank

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

⁣Mennyi ideig kell fizessem a biztosítás díját?

⁣A biztosítás rendszeres díját a szerződő által választott havi, negyed-, fél- vagy éves gyakoriságnak megfelelően a lejáratig kell fizetni. A szerződő 1 év után kérheti a biztosítás teljes visszavásárlását, vagy 1 év után díjmentesítését, vagy 3 év után a díj csökkentését, illetve növelését. A díjmentesített biztosítás később újra érvénybe helyezhető a folyamatos díjfizetés újraindításával.

⁣Ha kiegészítő biztosítási védelmet választok, hogyan fizetem ennek a díját?

⁣A kiegészítő biztosítások díját az alapbiztosítás díjával együtt, az ott választott díjfizetési gyakorisággal kell megfizetni.

⁣Hol találok tájékoztatást a termék Teljes Költség Mutatóiról (TKM)?

⁣A TKM értékekről a leendő szerződőt a szerződéskötés előtt előzetesen tájékoztatják annak érdekében, hogy megalapozottabb döntést tudjon hozni.A biztosító internetes honlapján (www.union.hu⁣), továbbá a Magyar Biztosítók Szövegsége (www.mabisz.hu) és a Magyar Nemzeti Bank (www.mnb.hu⁣) honlapon is elérhetőek a jelen termék eszközalaponkénti TKM értékei.

⁣Milyen költségeim merülnek fel a díjfizetési tartam során?

⁣Annak érdekében, hogy az ügyfelek a szerződésükhöz kapcsolódó költségekről átfogó képet kapjanak, a biztosítók a teljes költségmutatót (TKM) egységesen alkalmazzák az ún. megtakarításos életbiztosításokra.

⁣A TKM tekintetében bővebb tájékoztatás a Különös Biztosítási Feltételek vonatkozó mellékletében található.

⁣Váratlanul szükségem lenne valamilyen pénzösszegre, mit tehetek?

⁣A szerződő 1 év után kérheti a biztosítás teljes visszavásárlását, illetve 3 év után részleges visszavásárlását. A teljes visszavásárlással azonban a szerződés és a biztosítási védelem megszűnik, a megtervezett megtakarítás nem teljesül. Az eseti díjak bármikor visszavásárolhatóak.

⁣Mit jelent az éves indexálás (automatikus díjnövelés)?

⁣Újabb egészségi kockázat­elbírálás nélkül a biztosítás díját évente a biztosítási évfordulón megnöveli.  A díjnövelés mértékének az alapja az előző évre vonatkozó KSH inflációs ráta (amelytől a biztosító a díjnövelés mértékének megállapításakor maximum 2%-ponttal eltérhet, és 4%-nál nem lehet alacsonyabb). A díj növelésével egyenes arányosan emelkedik a biztosítási szolgáltatások összegének értéke is. A szerződő a biztosító által felkínált értékkövetésnél nagyobb mértékű extra indexálást is választhat, melynek mértékéről az éves index értesítőn felajánlott értékek közül választhat.

⁣Mi történik, ha nem tudom fizetni a díjat?

⁣Ha a biztosítás folyamatos díja nem került megfizetésre, és a szerződő rendelkezik kiegészítő eseti díjú alszerződéssel, a biztosító ebből egyenlíti ki a folyamatos díj hiányát. A folyamatos díjas alszerződésnek az utolsó díjjal fedezett napjától számított 30. nap után a biztosító figyelmeztető levelet küld a fizetendő díj hiányáról. Amennyiben a már esedékessé vált díjak a biztosító által kitűzött póthatáridőben nem kerülnek befizetésre, úgy a biztosító a póthatáridő elteltét követően, ha a szerződő rendelkezik kiegészítő eseti díjú alszerződésben elhelyezett eseti díjjal, először ennek a kötvényértékét csökkenti a biztosító a meg nem fizetett folyamatos díjak összegének megfelelően. Ha a kötvényérték alacsonyabb, mint a folyamatosan elvárt díj, akkor ezen alacsonyabb kötvényérték kerül átkönyvelésre.

⁣Az eseti díjból való átkönyvelésre vonatkozó részletszabályokat a KBF tartalmazza. Ha a biztosítás kezdetétől 1 év már eltelt és a díj maradéktalanul megfizetésre került, díjmentesíthető a szerződés. A szerződés díjmentesítésének időpontjától a kiegészítő biztosítások megszűnnek. A folyamatos díjas alszerződést terhelő költségek a díjmentesítés alatt levonásra kerülnek a díjmentesítés napján érvényes aktuális éves díj mértékének figyelembevételével. A díjmentesítés időszaka alatt eseti díjfizetés teljesíthető. Ha a folyamatos díjas alszerződésen a befektetési egységek aktuális értéke nem fedezi az adott hónapban aktuális költségeket, a szerződés kifizetés nélkül megszűnik azon a napon, amikor a kötvényérték nullára csökken. A díjmentesített folyamatos díjas alszerződés a tartam során újra érvénybe helyezhető, ha azt a biztosító jóváhagyja. A díjmentesített szerződés újra érvénybe helyezéséhez szükséges a szerződő erre vonatkozó nyilatkozata. Ilyen esetben a díjmentesített időszakra a díjakat nem kell megfizetni. Amennyiben a szerződés nem díjmentesíthető, úgy a szerződés Általános Biztosítási Feltételek Befektetési egységekhez kapcsolódó élet- és nyugdíjbiztosításokhoz 15. pontja szerint megszűnik.

⁣Mennyi az extra indexálás %-a?

⁣Extra indexálás a folyamatos díjra kérhető, az éves index értesítőn felajánlott értékek közül lehet választani, és a szerződőnek írásban kell nyilatkoznia legkésőbb a biztosítási évforduló előtt 1 hónappal. Az extra indexálás mértéke a következő évfordulóig marad érvényben. Jelenleg 20% és 30% extra index mérték választható.

⁣Van valamilyen tőkegarancia a befizetett összegekre?

⁣A biztosító hozam- és tőkegaranciát, valamint hozam- és tőkevédelmet nem vállal.  

⁣Az UNION-on kívül vállal még valaki garanciát a pénzemre?

⁣A Biztosítónak kötelezettsége mindenkori teljesítése érdekében jogszabályban meghatározott mértékű minimális szavatoló tőkével és biztosítástechnikai tartalékkal rendelkeznie, amelyről rendszeres jelentéstételi, adatszolgáltatási kötelezettsége van az MNB, mint felügyeleti hatósága számára, ezek meglétét az MNB folyamatosan ellenőrzi. Amennyiben az MNB a tőkekövetelmények megsértését észleli, akkor a tőkepótlás érdekében különféle intézkedéseket tehet. Amennyiben ezek nem vezetnek eredményre, törvényben meghatározott módon a biztosítási szerződések kötelező átruházását írhatja elő egy másik, megfelelő tőkével és fizetőképességgel rendelkező biztosító számára.

⁣Mi történik, ha megváltozik a nyugdíjkorhatár?

⁣A biztosítás tartama - a jelenlegi törvényi szabályozás értelmében - a biztosítottra a szerződés létrejöttekor hatályos jogszabályi rendelkezések alapján irányadó öregségi nyugdíjkorhatárhoz igazodik.

⁣Milyen nyugdíjjáradékot kaphatok a végén?

⁣Szolgáltatás teljesítésére járadék formájában akkor kerül sor, ha a nyugdíjbiztosítási szerződésre vonatkozó ajánlat aláírásától a nyugdíjjogosultság megszerzésekor nyújtott szolgáltatás, illetve lejárati szolgáltatás biztosító által történő teljesítésig 10 év még nem telt el, ekkor a biztosító a kifizetést nem csökkenő összegű és az ajánlat aláírásától számított legalább 10. év végéig tartó járadékszolgáltatás formájában nyújtja. Amennyiben a járadékszolgáltatás egy hónapra jutó várható összege a Kondíciós listában meghatározott összeget nem éri el, a biztosító a nyugdíjszolgáltatást – az ajánlat aláírásától számított 10. év letelte előtt – egy összegben teljesíti.

⁣Mi történik, ha megszűnik az állami támogatás?

Ha ez felmerül, vélhetően a jogalkotó majd választ ad.

⁣Mennyi a garantált hozam?

⁣A biztosító hozam- és tőkegaranciát, valamint hozam- és tőkevédelmet nem vállal.

Visszakapom-e legalább a befizetett pénzem?

⁣A biztosító hozam- és tőkegaranciát, valamint hozam- és tőkevédelmet nem vállal, a befektetési kockázatot a szerződő viseli.

Mit kapsz biztosításodhoz?

SuperShop pontokat: szerződéskötéskor egyszeri 1000 SuperShop pontot írunk jóvá (SuperShop program részletek)

DOKUMENTUMOK

Termék dokumentumok

/static/assets/xml/label-document.xmlSmartCube10151597159816001601160616071608161016111780178117821783178417861787178817891790179117921793179417951796179717981799181118131814181518161817181818191844184618471848184918501851185224262431243228542927298231583160

Fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételek

/static/assets/xml/label-document.xmlSmartCube29592960296129622965296629672968282316401641164216431644164516461647164816491650165116521653165416551656165716581659166016611662305630573058306030613138313931403141

Ügyfélnyilatkozatok, tájékoztatók

/static/assets/xml/label-document.xmlSmartCube8731352211510951785113224271027

blogEz is érdekelni fog

/static/assets/xml/label-blog.xml3nopénz