Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü
VIENNA WORLD by UNION
Visszahívást kérek!
Bezárás

Egy kis türelmet kérünk.

⁣Megbízható kezekben: az UNION és a Vienna World mögött a Vienna Insurance Group, Ausztria és Közép-Kelet-Európa vezető biztosítási csoportja áll.

VIENNA You életbiztosítás⁣befektetési egységekhez kötött, rendszeres díjas

Befektetés isBiztosítás isLehetőség is

érd el a céljaid

⁣Sokszor mondjuk: a nyugodt és biztos jövőről minél hamarabb érdemes elkezdeni gondoskodni. A gyerekek villámgyorsan felnőnek, egyre többe és többe kerülnek, miközben mi sem szeretnénk lemondani álmainkról, legyen az egy új lakás, egy klassz autó, egy utazás vagy egyszerűen csak a „bécsi élet”. Ehhez pénzre és még több pénzre van szükségünk.
Ahhoz, hogy erre felkészüljünk, érdemes minél korábban elkezdeni a megtakarítást. Akár egy olyan modern, befektetéssel kombinált életbiztosítással, amilyen a Vienna You.

óvatosan vagy kockázatosabban

⁣A Vienna You olyan befektetési lehetőségeket kínál, ahol Te döntöd el, magasabb vagy alacsonyabb kockázatot vállalsz. Pénzed kiváló szakemberek kezében van, akik mindent megtesznek befektetésed sikeréért.

⁣Ez ám a bónusz! Azoknak, akik folyamatosan fizetik az alapbiztosítás díját, visszatérítjük a tartamon belüli legkisebb éves díj 100%-át a 10. év után, ismételt 100%-át a 15. év után és újabb 100%-át a 20. év után. A részletes feltételek a Szerződési Feltételekben elérhetők.

eszközalapok: tiéd a választás

⁣Megtakarításodat eszközalapjainkban helyezzük el. 20 forint, 5 euró és 4 amerikai dollár alapú eszközalap közül választhatsz, legyen az részvény-, kötvény-, alternatív vagy aktívan kezelt vegyes eszközalap. Az ügyfélportálon folyamatosan nyomon követheted a megtakarítás alakulását és bármikor módosíthatod a választott eszközalap-portfóliót vagy az új befizetések eszközalapok közötti felosztását.

⁣Követjük a trendet: eszközalapjaink közé a technológiai óriások teljesítményéből profitáló UNION-TechTrends részvény- és a kifejezetten zöld jellegű befektetéseket tartalmazó UNION-GreenTrends vegyes eszközalap is bekerült 2021-be.

⁣De ha ránk bízod a döntést, 300 ezer forint éves díj felett választhatod modellportfólióinkat is, ahol kockázatvállalási hajlandóságodnak megfelelően választhatsz és mi akár az első perctől, külön kérés nélkül rendszeresen felülvizsgáljuk a portfóliókat.

⁣Ráadásul a piaci helyzetnek megfelelően módosítjuk azokat, annak érdekében, hogy minél magasabb hozamot érj el velük. Két eltérő kockázati besorolású, aktívan kezelt portfólióból választhatsz.

biztonságban te és szeretteid is

⁣A Vienna You, amellett, hogy kiváló befektetési lehetőséget is kínál, természetesen elsősorban életbiztosítás. Mint ilyen, sok mindent tud, amit egy klasszikus kockázati életbiztosítás, azaz halál, sőt, igényeid szerint akár betegség vagy baleset esetén is anyagi segítséget és a választott kockázati védelmet nyújtja neked és akár családodnak is.
A Vienna You mellett nincs is feltétlenül szükséged egy másik életbiztosításra, mivel egy sor kiegészítő biztosítást választhatsz.

számolj velünk!

⁣Vegyünk egy egyszerű példát. Egy 40 éves férfi időskorára tenne félre. Ha 65 éves koráig havonta 25 ezer forintot fizet (ez évi 300 ezer forint, tartam során összesen 7,5 millió Ft kerül befizetésre), akkor mérsékelt, 5,71%-os* hozamot feltételezve 12,3 millió forint összeget kaphat kézhez 65 évesen.
*„Körültekintő” Automatikus Modellportfólió esetén, csupán mérsékelt hozamot feltételezve.

egy sor kiegészítő védelem

⁣A Vienna You minden élethelyzetre széles kiegészítő biztosítási palettát kínál. 10 kiegészítő biztosítás közül választhatsz, lefedve a legtöbb kockázatot a család összes tagja számára. Köthetsz biztosítást akár 38 féle rettegett betegségre, sőt, gyermek egészségbiztosítási csomagot is választhatsz.
A képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat az esetenként akár fél éves várakozási idő helyett 5 munkanapon belül ingyenesen megszervezzük és fizetjük is 250 ezer forint éves keretösszeg erejéig.
A kiegészítőket személyre szabottan állíthatod össze.

Kiegészítő biztosítások

 • Kiegészítő kockázati életbiztosítás | egy vagy két biztosítottra
 • Kiegészítő baleset-biztosítás | sokrétű fedezet akár az egész családnak
 • Kiegészítő egészségbiztosítás | komplex csomag műtéti és kórházi napi térítéssel, második orvosi véleménnyel, orvosi call centerrel, járóbeteg szakellátás szervezéssel
 • ⁣Nagyértékű diagnosztikai vizsgálatokra szóló kiegészítő biztosítás | MR, CT, PET-CT, Cardio-CT vizsgálat lehetősége, havi 350 forintért
 • Daganatos betegségekre szóló kiegészítő biztosítás | anyagi segítség a diagnosztizálásakor, majd járadék a kezelés megkezdése után
 • Rettegett betegségekre szóló kiegészítő biztosítás | térítés 38 féle betegségre
 • Kiegészítő gyermek egészségbiztosítása gyermek súlyos vagy fertőző betegsége esetén orvosi asszisztenciával
 • ⁣Rokkantsági díjátvállalásra szóló kiegészítő biztosítás | 40%-os, vagy azt meghaladó maradandó egészségkárosodás
 • ⁣Haláleseti díjátvállalásra szóló kiegészítő biztosítás
 • ⁣Gépjárműben utazók kiegészítő közlekedési balesetbiztosításaévi 5000 Ft-tól magas és sokrétű fedezet az utazókra, Prémium csomagnál 20 millió Ft haláleseti biztosítás, személyenkéntű

kisebb pénz mellett is nagy előnyök

⁣Ha befektetésről van szó, először mindenki hatalmas pénzekre gondol. Pedig ez nem feltétlenül igaz. A Vienna You-val a nagy összegű befektetések előnyét élvezheted, már akkor is, ha csak havi 10 ezer forint rendszeres fizetését tudod vállalni. A pénzedet szakértőink ugyanolyan gondossággal kezelik, mintha ennek a többszöröséről lenne szó, így „kisbefektetőként” is a legnagyobb gondoskodást élvezheted.

nagy pénzed van? oszd meg és uralkodj!

⁣Természetesen van, aki nem azért választ életbiztosítást, mert a jövőjéről szeretne gondoskodni, hanem azért, mert kiváló befektetési lehetőségnek tartja. Ráadásul, ha nagyobb összeget szeretnél befektetni, jobb, ha azt nem egy befektetésben tartod, hiszen bármi közbejöhet. Az életbiztosítással kombinált megoldás esetén ugyanakkor biztos lehetsz benne, hogy jó helyen van a vagyonod és még biztosítási védelmet is kaphatsz.

örökösödésnél nincs várakozás

⁣Azért, mert nem klasszikus kockázati életbiztosítást választasz, még nem jelenti azt, hogy családod nincs anyagi biztonságban, de azt sem, hogy nem történik veled semmi rossz.A Vienna You nem csak családod anyagi biztonságát segíti, de azt is, hogy halálesetnél a kedvezményzetteknek nem kell a hagyatéki eljárás végéig várniuk arra, hogy a pénzhez jussanak: az itt lévő pénzt nem terheli örökösödési illeték és a lehető leggyorsabban kifizetésre kerül.

céges előnyök

⁣A Vienna You megköthető cégek számára is. Ez számos lehetőséget és előnyt jelent, például a kulcsemberek, azaz a cég életében meghatározó szerepet játszó, pótolhatatlan munkatársak védelmét.

Eszközalapok
Gyakori kérdések

⁣Mennyi ideig kell fizessem a biztosítás díját?

⁣A biztosítás rendszeres díját a szerződő által választott havi, negyed-, fél- vagy éves gyakoriságnak megfelelően a lejáratig kell fizetni. A szerződő 1 év után kérheti a biztosítás teljes visszavásárlását, vagy 1 év után díjmentesítését, vagy 3 év után a díj csökkentését, illetve növelését. A díjmentesített biztosítás később újra érvénybe helyezhető a folyamatos díjfizetés újraindításával.

⁣Ha kiegészítő biztosítási védelmet választok, hogyan fizetem ennek a díját?

⁣A kiegészítő biztosítások díját az alapbiztosítás díjával együtt, az ott választott díjfizetési gyakorisággal kell megfizetni.

⁣Hol találok tájékoztatást a termék Teljes Költség Mutatóiról (TKM)?

⁣A TKM értékekről a leendő szerződőt a szerződéskötés előtt előzetesen tájékoztatják annak érdekében, hogy megalapozottabb döntést tudjon hozni.A biztosító internetes honlapján (www.union.hu⁣), továbbá a Magyar Biztosítók Szövegsége (www.mabisz.hu) és a Magyar Nemzeti Bank (www.mnb.hu⁣) honlapon is elérhetőek a jelen termék eszközalaponkénti TKM értékei.

⁣Milyen költségeim merülnek fel a díjfizetési tartam során?

⁣Annak érdekében, hogy az ügyfelek a szerződésükhöz kapcsolódó költségekről átfogó képet kapjanak, a biztosítók a teljes költségmutatót (TKM) egységesen alkalmazzák az ún. megtakarításos életbiztosításokra.

   ⁣Váratlanul szükségem lenne valamilyen pénzösszegre, mit tehetek?

   ⁣A szerződő 1 év után kérheti a biztosítás teljes visszavásárlását, illetve 3 év után részleges visszavásárlását. A teljes visszavásárlással azonban a szerződés és a biztosítási védelem megszűnik, a megtervezett megtakarítás nem teljesül. Az eseti díjak bármikor visszavásárolhatóak.

   ⁣Mit jelent az éves indexálás (automatikus díjnövelés)?

   ⁣Újabb egészségi kockázat­elbírálás nélkül a biztosítás díját évente a biztosítási évfordulón megnöveli.  A díjnövelés mértékének az alapja az előző évre vonatkozó KSH éves fogyasztói árindex (amelytől a biztosító a díjnövelés mértékének megállapításakor maximum 2%-ponttal eltérhet, és 4%-nál nem lehet alacsonyabb). A díj növelésével egyenes arányosan emelkedik a biztosítási szolgáltatások összegének értéke is. A szerződő a biztosító által felkínált értékkövetésnél nagyobb mértékű extra indexálást is választhat, melynek mértékéről az éves index értesítőn felajánlott értékek közül választhat.

   ⁣Mi történik, ha nem tudom fizetni a díjat?

   ⁣Ha a biztosítás folyamatos díja nem került megfizetésre, és a szerződő rendelkezik kiegészítő eseti díjú alszerződéssel, a biztosító ebből egyenlíti ki a folyamatos díj hiányát. A folyamatos díjas alszerződésnek az utolsó díjjal fedezett napjától számított 30. nap után a biztosító figyelmeztető levelet küld a fizetendő díj hiányáról. Amennyiben a már esedékessé vált díjak a biztosító által kitűzött póthatáridőben nem kerülnek befizetésre, úgy a biztosító a póthatáridő elteltét követően, ha a szerződő rendelkezik kiegészítő eseti díjú alszerződésben elhelyezett eseti díjjal, először ennek a kötvényértékét csökkenti a biztosító a meg nem fizetett folyamatos díjak összegének megfelelően. Ha a kötvényérték alacsonyabb, mint a folyamatosan elvárt díj, akkor ezen alacsonyabb kötvényérték kerül átkönyvelésre.

   ⁣Az eseti díjból való átkönyvelésre vonatkozó részletszabályokat a KBF tartalmazza. Ha a biztosítás kezdetétől 1 év már eltelt és a díj maradéktalanul megfizetésre került, díjmentesíthető a szerződés. A szerződés díjmentesítésének időpontjától a kiegészítő biztosítások megszűnnek. A folyamatos díjas alszerződést terhelő költségek a díjmentesítés alatt levonásra kerülnek a díjmentesítés napján érvényes aktuális éves díj mértékének figyelembevételével. A díjmentesítés időszaka alatt eseti díjfizetés teljesíthető. Ha a folyamatos díjas alszerződésen a befektetési egységek aktuális értéke nem fedezi az adott hónapban aktuális költségeket, a szerződés kifizetés nélkül megszűnik azon a napon, amikor a kötvényérték nullára csökken. A díjmentesített folyamatos díjas alszerződés a tartam során újra érvénybe helyezhető, ha azt a biztosító jóváhagyja. A díjmentesített szerződés újra érvénybe helyezéséhez szükséges a szerződő erre vonatkozó nyilatkozata. Ilyen esetben a díjmentesített időszakra a díjakat nem kell megfizetni. Amennyiben a szerződés nem díjmentesíthető, úgy a szerződés Általános Biztosítási Feltételek Befektetési egységekhez kapcsolódó élet- és nyugdíjbiztosításokhoz 15. pontja szerint megszűnik.

   ⁣Mennyi az extra indexálás %-a?

   ⁣Extra indexálás a folyamatos díjra kérhető, az éves index értesítőn felajánlott értékek közül lehet választani, és a szerződőnek írásban kell nyilatkoznia legkésőbb a biztosítási évforduló előtt 1 hónappal. Az extra indexálás mértéke a következő évfordulóig marad érvényben. Jelenleg 20% és 30% extra index mérték választható.

   ⁣Van valamilyen tőkegarancia a befizetett összegekre?

   ⁣A biztosító hozam- és tőkegaranciát, valamint hozam- és tőkevédelmet nem vállal.  

   ⁣Az UNION-on kívül vállal még valaki garanciát a pénzemre?

   ⁣A Biztosítónak kötelezettsége mindenkori teljesítése érdekében jogszabályban meghatározott mértékű minimális szavatoló tőkével és biztosítástechnikai tartalékkal rendelkeznie, amelyről rendszeres jelentéstételi, adatszolgáltatási kötelezettsége van az MNB, mint felügyeleti hatósága számára, ezek meglétét az MNB folyamatosan ellenőrzi. Amennyiben az MNB a tőkekövetelmények megsértését észleli, akkor a tőkepótlás érdekében különféle intézkedéseket tehet. Amennyiben ezek nem vezetnek eredményre, törvényben meghatározott módon a biztosítási szerződések kötelező átruházását írhatja elő egy másik, megfelelő tőkével és fizetőképességgel rendelkező biztosító számára.

   ⁣Mennyi a garantált hozam?

   ⁣A biztosító hozam- és tőkegaranciát, valamint hozam- és tőkevédelmet nem vállal.

   Visszakapom-e legalább a befizetett pénzem?

   ⁣A biztosító hozam- és tőkegaranciát, valamint hozam- és tőkevédelmet nem vállal, a befektetési kockázatot a szerződő viseli.

   Mit kapsz biztosításodhoz?

   SuperShop pontokat: szerződéskötéskor egyszeri 1000 SuperShop pontot írunk jóvá (SuperShop program részletek)

   Visszahívást kérek!
   Bezárás

   Egy kis türelmet kérünk.

   Általános dokumentumok

   /static/assets/xml/label-document.xmlVIENNA You életbiztosítás+különös biztosítási feltételek|VIENNA You életbiztosítás+kiegészítő biztosítás|VIENNA You életbiztosítás+IPID|VIENNA You életbiztosítás+TKM|VIENNA You életbiztosítás+termékösszefoglaló|VIENNA You életbiztosítás+költség|VIENNA You életbiztosítás+járadékszolgáltatás|VIENNA You életbiztosítás+kondíciós lista|VIENNA You életbiztosítás+záradékSmartCube10152432249124921602yesyesyes

   Kiemelt információkat tartalmazó dokumentumok

   /static/assets/xml/label-document.xmlVIENNA You életbiztosítás+KIDSmartCube

   Fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételek

   /static/assets/xml/label-document.xmlSmartCube16401641164216431644164516461647164816491650165116521653165416551656165716581659166016611662282329592960296129622965296629672968305630573058306030613140313931383141

   Befektetési politika

   /static/assets/xml/label-document.xmlVIENNA You életbiztosítás+befektetési politikaSmartCube

   Ügyfélnyilatkozatok, tájékoztatók

   /static/assets/xml/label-document.xmlSmartCube8731352109511322427102716712985