Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü
Az UNION az osztrák Vienna Insurance Group tagja

VIG: BécsBiztos háttér, biztos jövő

Az UNION az osztrák Vienna Insurance Group tagja

A Vienna Insurance Group (VIG) vezető biztosítási szakértő Ausztriában és Közép- és Kelet-Európában. 30 országban 50 társaság alkotja a hosszú hagyományokra visszatekintő, erős márkákkal rendelkező, rendkívül ügyfélközpontú vállalatcsoportot. A VIG közel 200 év tapasztalatára építhet a biztosítási üzletágban. A Vienna Insurance Group 25 000 dolgozóval központi piacain egyértelmű piacvezető, és ezáltal kitűnő pozíciókkal rendelkezik ahhoz, hogy hasznosíthassa a 180 millió lakosú régió növekedési esélyeit. A tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group a bécsi tőzsde ATX részvényindexének legjobban fejlődő vállalata; a részvényt a prágai tőzsdén is jegyzik.

Sikeres terjeszkedés Közép- és Kelet-Európában

A VIG gyökerei közel 200 évre vezethetők vissza Ausztriában, 1824-től napjainkig a Vállalat helyi biztosítóból vezető nemzetközi biztosító csoporttá nőtte ki magát. 1990-ben a Wiener Städtische biztosítótársaság felismerte a közép-kelet-európai régió kínálta lehetőségeket és úgy döntött, hogy belép a piacra az akkori Csehszlovákiában. Terjeszkedési politikáját a Csoport a következő években is folytatta, Észtországtól Albánián és Németországon át Grúziáig a régiót szép lassan meghódította. A 2014-es Moldovai piacra lépéssel végül minden fehér foltot lefedett Közép-Kelet-Európa térképén.

Egyesült erőit kihasználva a VIG az első biztosító a régióban

Az elmúlt évek során a VIG a biztosítási piac élére került Közép-Kelet-Európában. Hosszú távú terveivel egyértelmű növekedési stratégiát követve több országban is megalapozta a kétszámjegyű piaci részesedést. Előzetes adatai alapján 2017-ban a VIG 9,4 milliárd eurós teljes díjbevételének több mint felét a közép-kelet-európai piacok adták, ezzel is bizonyítva, hogy a közép-kelet-európai terjeszkedés jó döntésnek bizonyult. A Csoport továbbra is hisz abban, hogy a régió folyamatos gazdasági erősödése jó lehetőséget kínál a biztosítási termékek iránti igény fokozódására. A konszern 2008-ban létrehozta a VIG RE viszontbiztosító társaságot, melynek székhelye a Cseh Köztársaságban van, ezzel is hangsúlyozva a közép-kelet-európai régió jelentőségét.

Értékeken és szakértelmen alapuló stabilitás

A VIG által meghozott döntések jól mutatják, merre tart a cégcsoport, és továbbra is segítik, hogy a fő üzletágára, a biztosításra koncentráljon. A haladás és a kockázattudatosság stratégiájának fontos része. A Vienna Insurance Group azonban nem csak ügyfeleinek nyújt biztonságot, üzleti partnereihez, munkavállalóihoz és részvényeseihez fűződő kapcsolatában első helyen áll a bizalom és a megbízhatóság. A vállalati döntések alapja a sokszínűség, az ügyfélközpontúság és a felelős gondolkodás. Ezt igazolja a vállalat folyamatos és tartós növekedési stratégiája, valamint kiváló fizetőképessége. A Standard&Poor’s hitelminősítő intézet a legjobb, „A+” besorolással igazolta, hogy a VIG kilátásai stabilak. Ezáltal a VIG továbbra is a legjobb minősítéssel rendelkező cég a Bécsi értéktőzsdén jegyzett vállalatok között.

Ügyfeleinkkel együtt egymásért

Ügyfeleink lojalitása és a közeli kapcsolat kulcsfontosságú szerepet játszik a VIG sikerében. Ügyfeleik igényeit pedig helyi munkatársaink ismerik a legjobban, ezért a VIG bizalmat szavaz ezen alkalmazottaknak és vállalkozásoknak. A konszern tudatosan alkalmazza a többmárkás stratégiát, mely megtartja a már felépített regionális márkákat, és egyesíti azokat a VIG zászlaja alatt, ezáltal fenntartva a stabilitást és a bizalmat. Ez lehetővé teszi az értékesítési csatornák széles körének alkalmazását. A Vállalat stratégiáját jól kiegészíti a konzervatív befektetési és viszontbiztosítási politika.

VIG és Erste Group: Két erős partner

Az Erste Csoport hosszú múltra tekint vissza Ausztriában és a közép-kelet-európai térség vezetői pénzügyi szolgáltatói közé tartozik. A VIG-val 2008-ban döntöttek a régióra vonatkozó stratégiai együttműködés mellett, mely az elmúlt tíz évben egyre erősebb és szorosabb kapcsolat lett: az Erste Csoport a VIG biztosítási termékeit értékesíti, míg a VIG konszernvállalatai az Erste Csoport banki termékeit kínálják ügyfeleiknek.

Erős tőzsdei jelenlét, hosszú távú részvénytulajdonosi célok

A bécsi tőzsdén 1994 óta jegyzik a VIG részvényeit, ahol a legjelentősebb tőzsdei szereplők közé tartozik. A vállalat vonzó osztalék kifizetési irányelveinek megfelelően a csoport profitjának legalább 30%-át fizeti ki osztalékként a részvényeseknek. A másodjegyzés a prágai tőzsdén 2008. február óta mutatja, hogy a közép-kelet-európai gazdasági térségnek jelentős szerepe van. A VIG részvényei biztosították maguknak a helyet a vezető cégek között

Bővebb információk: