Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü
7+5 menő szórakozóhely

7+5 menő szórakozóhely Budapesten

/blog-cikkek2017. október 13.blogszínes

Itt van az ősz, közeleg a tél, szóval eljött az ideje annak, hogy beltérbe exportáljuk a felhőtlen szórakozást. Vége a rakparton való borozgatásnak és a Római-parti láblógatásnak, de ez nem jelenti azt, hogy rosszul kellene magunkat érezni. Készüljünk fel hát a menő szórakozási lehetőségekből, amelyek Budapesten várnak minket.

Hogy mire helyeztük a hangsúlyt e cikk elkészítésekor? Arra, hogy kikapcsolódni tudatosan is lehet, és a szórakozás nem jelenti azt, hogy a leghangosabb, legdrágább helyeket kell megcéloznunk! Szerencsére Budapesten mindenki megtalálja a számításait, és annak sem kell megijednie, aki nem zenés-táncos estére vágyik. Mi is azok közé tartozunk, akik az okos, változatos szórakozásban hiszünk: hétköznap egy koccintás a barátokkal, néha egy kis színház vagy különleges moziélmény a hétvégén, máskor pedig vérpezsdítő tánc egy latinos bárban késő estétől egészen hajnalig. Megéri alaposan végiggondolni, hogyan is hozhatod ki a legtöbbet a mindennapokból…

1. Pest lüktető szíve: a Gozsdu-udvar

Budapesten, a Király utca 13. és a Dob utca 16. között van egy hét darab négyszintes épületből és az azokat összekötő, hat jellegzetes udvarból álló komplexum, amely része az UNESCO világörökségének, és ami az elmúlt években egyedülálló szórakoztató központja lett a fővárosunknak.

A Gozsdu-udvar szűk egy évtizede, a romkocsmaőrület előtt még egészen másképp nézett ki, és az akkor még szellős sétányon anélkül lehetett végigmenni, hogy az ember szembe találta volna magát a magyar fiatalokkal és a külföldi bulituristákkal, akik leginkább azért jönnek Budapestre, mert az olcsó úti cél.

Ma már egy nyári éjszakán több ezer ember hömpölyög itt, és a nyüzsgő környék tele van egész évben nyitva tartó szórakozóhelyekkel, éttermekkel, kiállítóhelyiségekkel vagy épp bor- és tapasbárral, ahol rengeteg program és kikapcsolódási lehetőség várja az ide látogatókat.

A Gozsdu nem egy szórakozóhely, hanem egy életérzés, és mi is azért kezeljük egyetlen egységként, mert a legtöbben így indulnak el szombat este szórakozni:
„- Megyünk a Gozsduba?
- Hát persze!”
Az udvarban található – többek között – a Spíler, a Café Vian Gozsdu, a Pivo, a Trattoria Gozsdu, a Klikk BistroBar, a Red Bistro, a Vicky Barcelona vagy az Epic Whine, és persze itt volt anno a legendás GMK (ahol Lewis Hamilton együtt bulizott Palvin Barbival) vagy a Szomszéd is.

A Gozsdut azért szeretik a vendégek, mert e mini bulinegyedben folyton pezseg az élet és mindenki megtalálhatja a neki megfelelő helyet. Az egész évben hangulatos, izgalmas, színes és különleges Gozsdu-udvar egyedi központja a pesti éjszakai életnek, ahol könnyű barátkozni (magyarokkal és külföldiekkel egyaránt), és ahol jó elmerülni a vidám, fiatalos forgatagban.

Menő szórakozóhelyek BudapestenNehéz rangsorolni a legjobb, legmenőbb budapesti szórakozóhelyeket, hiszen a magyar főváros igazi buliváros lett.Forrás: 123rf.com

2. Peaches and Cream Club

Valami egészen különlegessel szerettük volna folytatni a sort, és szerintünk sikerült: a Peaches and Cream Club az elmúlt években igazi fogalom lett, ahol több száz bulit tartottak már, és ahová a forró hangulat immáron visszajáró vendég. A Nagymező utcában található zenés-táncos klub egyesek szerint a világ bármely pontján megállná a helyét, többek között a tánctér feletti ovál ledfalnak, az egyedi diszkógömböknek, a tágas lounge-nak és a különleges VIP-szekciónak köszönhetően. A vendégeket minőségi italok és ételek, valamint igényes zenék és csinos hostessek várják. És ha már a környéken járunk, akkor ne felejtsük el, hogy itt van:

3. A pesti Broadway

Csavarjunk egy kicsit a tematikán, hiszen a szórakozni nemcsak bárokban, lokálokban, hanem színházban is lehet. Kiváltképp akkor, ha a „pesti Broadway”-ről, vagyis a Nagymező utcáról beszélünk, amely becenevét az itt működő színházaknak köszönheti. Nézzük csak:

Arról ne is beszéljünk, hogy itt van még a Mai Manó Ház, a Tivoli és a Merkúr Palota. Egyszerre könnyű és nehéz itt kikapcsolódni, hiszen a rengeteg választék miatt gyakran bonyolult a döntés: az igényes szórakozás kedvelőit minőségi színházi előadások, operettek és kabarék várják. Egy kellemes élmény után pedig beülhetsz valamelyik közeli bárba vagy klubba, így például a Mozsár Kávézóba, a Cheho Café & Baróba, a Piaf klubba, a Komédiás Kávéházba (Broadway Casino), a Cheho Café & Barba, a Cheers Pubba, illetve a fentebb említett Peaches and Creambe vagy az Instant romkocsmába.

4. Az Erzsébet tér és a régi buszterminál

Te emlékszel, hogy milyen volt régen az Erzsébet tér? Az idősebbek előtt valószínűleg felvillannak a felújítást megelőző évek emlékei, amikor még valóban gödör volt a „Gödör”, és amikor kevesen fogadtak volna arra, hogy a terület egyszer majd a budapesti nyári éjszakák egyik frekventált pontja lesz.

Az Erzsébet tér szerencsére azóta megújult, és a régi autóbusz-terminál is új külsőt, sőt, funkciót kapott. A Gödör helyén park épült fákkal, szökőkutakkal és mesterséges tavacskával, és ami nyáron közkedvelt célpontja a fiataloknak, nagyrészt a Fröccsterasz és az Akvárium miatt.

A Fröccsterasz-Télikert-ProSit hármas miatt ráadásul nemcsak nyáron, de a többi évszakban is izgalmas helyszín a környék, ahol színvonalas rendezvények várják az igényes szórakozást keresőket. Ősztől tavaszig egyaránt. A borbárban finom magyar borokat és pálinkákat kóstolhatsz, a nappal étteremként működő Télikertből pedig az est leszálltával zenés szórakozóhely lesz, ami kiváló környezet a baráti összejövetelekhez vagy pezsgő táncos randikhoz.

5. Keleti kényelem: az ágymozi

Az élet nem csupán az állandó pörgésből és a vad bulikból áll, hiszen jól esik néha lelassítani egy kicsit, besüppedni egy kényelmes ágyba és átadni magunkat egy jó filmélménynek. A Buda Bed Cinema azt ígéri magáról, hogy a mozizást új szintre emelni, és elhiheted, ez nem egy üres frázis. A multiplexek gyakran tömött, kényelmetlen légkörével szemben itt nem kell félni attól, hogy egyszer csak „elfogy a levegő”, vagy hogy egy nagyobb társaság tagjainak csacsogása zavarja meg a szórakozást, hiszen ez a hely romantikáról és/vagy a meghittségről szól.

A jegyár persze drágább, mint amit megszokhattunk a többi mozinál, de nem kell egetverő különbséggel készülni, ha a régi és az új filmeket ezúttal fekve, kényelmesen elterülve szeretnénk élvezni. Mintha csak otthon lennénk, de a 102 centis tévét ezúttal felváltja egy hatalmas vászon. A programajánlat pedig nemcsak a pároknak kedvez, hiszen vannak családi matinék és drámák, sőt, a borzongás kedvelői még éjféli vetítésekre is beülhetnek… bocsánat, befeküdhetnek, ha kedvük úgy tartja. A vendégkör pedig meg van elégedve, hiszen ár-érték arányban kiváló helyet fedezhettek fel maguknak, ahol a nagy ágyak kényelmesek, az élmény pedig különleges és egyedi.

A tudatosságot az ágymozi és az Aréna VIP-szekciója kapcsán külön is kiemelnénk: mindkettőt érdemes egyszer kipróbálni, hiszen új szintre emelik a moziélményt, ráadásul hiába drágább a jegyár, a különbözetre nem kell veszteségként gondolni. Az ágymozi kényelme és a kinyújtózás lehetősége kárpótolja a könyöklőn állandóan harcoló multiplex-látogatókat, a VIP-ben pedig korlátlan fogyasztással jár együtt a szuperkényelmes bőrfotel használata.

A hétvége nemcsak az iszogatásról vagy a barátokkal történő mozizásról szól: ha táncolni szeretnél, rengeteg szórakozóhely közül választhatsz.Forrás: 123rf.com

6. Ráday Kultucca

A Kálvin tér és a Ferenc körút között húzódó Ráday utca is (nagyrészt) a romkocsmák forradalmának köszönheti ébredését: a bárok, éttermek, kávézók és klubok különleges egyvelegét tartalmazó sétálóutca hangulatos találkozóhely lett, korosztálytól függetlenül szinte bárkinek. Mondhatni, itt „hídtól hídig” összenőttek a lokálok és kiülős helyek, végig az egész utcában, így könnyű megtalálni azt a helyszínt, ahol eltölthetsz egy kellemes délutánt vagy estét.

Nyáron a különleges hangulatú teraszok miatt jó itt ücsörögni, de az év többi részén sem érdemes elkerülni a környéket: itt van a Púder a maga varázslatos belterével, a Pointer Pub vagy a Jazz Café. A Gozsduhoz hasonlóan itt is megtalálhatod ár és kínálat szempontjából a te pénztárcádhoz és ízlésvilágodhoz illeszkedő szórakozóhelyet, ahol jól esik egy picit kiszakadni a rohanó hétköznapokból.

7. Gyere, táncolj az A38-on

… vagy máshol, ez tulajdonképp tőled függ! Ha a Dirty Dancing vagy a Step up után kedvet kaptál egy táncos estére, és szeretnéd végre kitombolni magad a parketten, akkor érdemes összegyűjteni, hogy ezt hol teheted meg Budapesten.

8 óra szórakozás…

Mit érdemes tenned ahhoz, hogy ez számodra is elérhető legyen? Hogy lemondások nélkül szórakozhass? Állj hozzá tudatosan a pénzügyeidhez, és spórolás helyett okoks döntések sorával előrébb léphetsz az életedben. És persze nem árt, ha néha bevetsz pár apró trükköt, amivel tovább optimalizálható a szórakozásra szánt költségvetés:

Na, jó, tudod, hogy csak vicceltünk. Érezd jól magad, és ne feledd: a szórakozás ugyanúgy a te döntésed, mint az, hogy miképp állsz a pénzügyekhez. A lényeg: csak okosan!

blogEz is érdekelni fog

/static/assets/xml/label-blog.xml3noblog