Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü
Világjáró utasbiztosítás

Bárhová utazol,biztonságban vagy Világjáró utasbiztosítás

Kösd meg online
/meg-tobbbiztosításutazas

Minden úticélnál

A Világjáró utasbiztosítás minden utazáshoz tökéletes választás. Akár várost nézel, akár strandolsz, akár sportolsz, akár Európa, akár a nagyvilág, családdal, barátokkal vagy épp egyedül – megtalálod a neked legjobb változatot.

A kiegészítő megoldásokkal pedig tényleg testre szabhatod a biztosításod.

Sőt! Ha nem külföldre, hanem belföldön utaznál, már arra is van megoldásunk.

Országjáró biztosítás

Koronavírus esetén is segítség!

Minden külföldi útnál a betegségektől félünk leginkább, ráadásul az ellátás költségei nagyon magasak lehetnek.

A Világjáró koronavírus fertőzés esetén is téríti a külföldi egészségügyi ellátás költségeit, sőt, a hazautazás vagy hazaszállítás extra költségeit is fizetjük. Ráadásul azonnali, magyar nyelvű telefonos segítséget kapsz és (a választott csomagtól függően) akár 150 millió forintig térítjük a baleset vagy betegség esetén felmerülő költségeket.

Részletek

A repülés ne legyen rémálom

A poggyászt a választott biztosítási csomagtól függően 250-400 ezer forint értékhatárig biztosítjuk. Amennyiben az útra értékes telefont, laptopot vagy egyéb okoseszközt viszel magaddal, azokra extra védelmet is kérhetsz akár 150-250 ezer forint közötti összeghatárig.

Repülő+ kiegészítő csomag azoknak szól, akik EU-s országból indulnak vagy EU-s légitársaság gépével érkeznek az unió területére. A csomag védelmet nyújt a kellemetlenségek (járatkésés, bőrönd sérülése, bőröndben szállított tárgy rongálódása) esetén. Újdonság, hogy járványügyi zárlat esetén a szállás s a hazaút többletköltségét is 50-50 000 Ft-ig térítjük.

Mégsem tudsz elutazni?

Mindenre gondoltunk!

Ha utazásod betegség vagy baleset miatt meghiúsul, a szállásfoglalás díját, vagy az előre megvásárolt repülő-, busz- vagy vonatjegy költségét 250 ezer forintig megtérítjük – az utazás kezdete előtt 90 nappal vásárolt jegy(ek) és szálláshely(ek) díja esetén.

Ha pedig egy kinti járványügyi zárlat jönne közbe, egyedi szolgáltatást nyújtunk a Világjáró Horizont Prémium útlemondás védelemmel kiegészített biztosítást vagy a Repülő+ csomagot igénylőknek.

Részletek

Számos extra védelem

Segítünk, ha ellopják az értéktárgyat a strandon, ha megsérülsz a vízparton, vagy baja lesz a házi kedvencnek. Biztosításunk a legnépszerűbb amatőr és szabadidős sporttevékenységekhez is védelmet nyújt.

A 18 év alattiak esetében a biztosítás kiterjed versenyszerű sportolásra, külföldi edzőtáborokra is.

Ha baleset, betegség vagy az itthon maradt közeli hozzátartozó betegsége, halála miatt előbb haza kell utaznod, vagy nem tudsz részt venni egy előre lefoglalt programodon, a már befizetett díjat megtérítjük a limit erejéig.

Rövid európai utakhoz

Csak pár napra mennél? Legfeljebb 10 napos európai utakhoz napi 430 forintért nyújtunk védelmet. A balesetbiztosítás és a poggyász védelme mellett a biztosítás olyan különleges szolgáltatásokat is tartalmaz, mint az élménybiztosítás, ami egy betegség vagy baleset miatt fel nem használt belépőjegy megtérítése esetén nyújt segítséget a biztosítási csomagra vonatkozó limit erejéig. Ha kényszerű okból haza kell utaznod, és nem térítik vissza a szállásköltséged, az apartman biztosítás megoldja helyettük, szintén a biztosítási csomagra vonatkozó limit erejéig.

Autós asszisztencia, akár biztosítás nélkül is

A helyszíni hibaelhárítástól a vontatáson/szállításon át a javításig megszervezünk mindent, és a megadott limitekig térítjük a költségeket. A szolgáltatás maximum 18 éves autóra vagy motorra köthető, utasbiztosításaink mellé, a földrajzi Európa területi hatállyal.

Az Autó+ asszisztencia csomag csak utasbiztosítással együtt, a Gépjármű asszisztencia csomag viszont önállóan utasbiztosítás nélkül is megvásárolható.

Külföldön dolgozol? Van megoldásunk!

Ha fizikai munkát végzel Európában, elmúltál 18 és nem vagy még 70, és szeretnél biztosítva lenni, válaszd új kiegészítő biztosításunkat!

Részletek

Nagy utazóknak bérletek

Ha évente több alkalommal is utazol hosszabb időszakra, érdemes éves vagy féléves bérleteinket választanod, legyen az úti cél a világ bármely pontja.

Kösd meg online

Válaszható biztosítási Csomagok

Világjáró Horizont

Világjáró Horizont  csomag

30 millió forintig téríti a baleset, betegség miatt felmerült költségeidet

Világjáró Horizont Prémium

Világjáró Horizont Prémium CSomag

150 millió forintig téríti a baleset, betegség miatt felmerült költségeidet

Világjáró Horizont Prémium útlemondás védelemmel

Világjáró Horizont Prémium csomag útlemondás védelemmel

150 millió forintig téríti a baleset, betegség miatt felmerült költségeidet, és útlemondás esetén is számíthatsz ránk

Világ Strandjai

Világ Strandjai csomag

Utasbiztosítás tengerparti nyaraláshoz, mely 50 millió forintig téríti a baleset, betegség miatt felmerült költségeidet

Városnéző Program+

Városnéző Program+ CSOmag

Utasbiztosítás városnézéshez, mely 20 millió forintig téríti a baleset, betegség miatt felmerült költségeidet

Hogyan lehet biztosításod?

1

Kalkulálj kötelezettség nélkül!

2

Válaszd ki a megfelelő biztosítást!

3

Bankkártyával fizesd ki a biztosítás díját!

4

E-mailen küldjük kötvényed

Kösd meg online!

Utasbiztosításod okostelefonon vagy tableten is pár perc alatt megkötheted, akár indulás előtt is. A biztosítás azonnal életbe lép, miután bankkártyával rendezted a biztosítás díját.

Mi a teendő kár esetén?

0-24 órás segítség

Amennyiben a biztosított külföldön balesetet szenved, vagy hirtelen megbetegedés esetén orvosi, kórházi ellátásra van szüksége, hívd éjjel-nappal elérhető telefonszámunkat, ahol kollégáink magyar nyelven nyújtanak segítséget

    +36 1 268 1388  

Fontos részletek

COVID–19

Amennyiben védettségi igazolvánnyal rendelkezel, Horvátország, Világjáró, Világ Strandjai és Városnéző Program+ utasbiztosítás megvásárlása esetén a Biztosító a mindenkor hatályos kötvényzáradék szerint fizeti a koronavírus megbetegedés miatti ellátás, illetve a betegszállítás extra költségeit. Az aktuális záradék ide kattintva érhető el. Egyéb biztosítási termékek COVID-19 fedezete kapcsán kérjük, keresd ügyfélszolgálatunkat az ismert elérhetőségeken!

A karantén (közegészségügyi, járványügyi zárlat) miatt felmerült extra költségeket (szállás és repülőjegy átfoglalása) két kiegészítő szolgáltatásunk alapján térítjük Világjáró Horizont Prémium Útlemondás védelemmel termékünk és a Repülő+ csomagot igénylők esetében. Fontos, hogy csak akkor igényelhető a költségtérítés, ha a karanténra vonatkozó hatósági intézkedések a külföldre történő utazásnak az időpontja után léptek életbe.

Javasoljuk, hogy utazás előtt tájékozódj az utazási céloddal kapcsolatos hatósági információkról, esetleges figyelmeztetésekről, ellenőrizd a Külügyminisztérium ajánlásait.

Biztosítási védelem külföldön dolgozóknak

Fizikai munkavégzés kapcsán külön díjcsomaggal igényelhető biztosítási védelem Európa területi hatállyal, 18 év felettiek és 70 év alattiak vonatkozásában Világjáró Horizont termék vásárlása esetén. A Biztosító nem nyújt térítést a következő pozíciók és foglalkozások kapcsán bekövetkező károk esetén: repülőgépek, hajók személyzete; veszélyes anyagokkal, robbanóanyagokkal és nukleáris energiával kapcsolatos tevékenységek; sporttevékenységek, bányászati és fúrótornyokon (tengeri és szárazföldi) végzett tevékenység, búvárok.

Repülő+csomag

Főképp azoknak ajánljuk, akik európai uniós tagországból indulnak vagy európai uniós tagországbeli légitársaság repülőgépével érkeznek az Európai Unió területére. A csomag egyedi szolgáltatásait több éves kártapasztalatok alapján alakítottuk ki, így nagyfokú védelmet nyújt a repülős utak során adódó kellemetlenségek (például: járatkésés, bőrönd sérülése, bőröndben szállított tárgy rongálódása) ellen, és a koronavírus járvány tanulságai kapcsán két új, járványügyi zárlathoz kapcsolódó szolgáltatást is tartalmaz.

Az Európai Unió hatályos jogszabálya (261/2004/EK rendelet) alapján az utazó – bizonyos feltételek érvényesülése esetén – kártérítésre lehet jogosult, amennyiben járata három óránál többet késett, a járatot törölték, vagy a beszállása meghiúsult. Ez a kártérítés 250-600 euró közötti összeg lehet. A kártérítési igényt az érintett utas tudja benyújtani közvetlenül a légitársaság felé– vagy az ügyintézéssel megbízhat egy erre szakosodott céget, mely a megítélt összeg kapcsán sikerdíjat érvényesít. A Repülő+ csomag megvásárlásával egy ilyen típusú kártérítési igények érvényesítésére szakosodott cég adminisztrációs munkadíját a szolgáltatási táblázat szerinti összegig megtérítjük.

Kedvezmények

 • Gyermekkedvezmény
  Ha 18 év alatti gyermek felnőtt kíséretében külföldre utazik, 50 % díjkedvezményben részesül úgy, hogy a szolgáltatásokat a biztosító teljes mértékben nyújtja.
 • Csoportos kedvezmény
  10 főt meghaladó csoportok esetén életkortól függetlenül lehetőség van díjkedvezmény igénybevételére, kérjen ajánlatot biztosítónktól.
 • Útitárs kedvezmény
  Legalább 3 fő együttutazása esetén 5% díjkedvezményt nyújtunk.

Műszaki cikkek védelme

Ha utazásod során az itthonról magaddal vitt értékes műszaki cikkeid, mobiltelefonod, laptopod vagy más okoseszközöd is biztonságban szeretnéd tudni, válaszd az extra műszaki cikk védelem szolgáltatásunkat, mellyel Világjáró Horizont termék esetén tárgyanként 150 000 forintig, a Horizont Prémium esetén 250 000 forintig térítjük a károkat.

Ki kötheti meg a biztosítást?

A Világjáró utasbiztosítások gyermekekre 0-18 éves korig, és felnőttekre korhatár nélkül megköthetőek (azonban 80 év felett csak baleset esetén nyújtunk szolgáltatást). Az útlemondási védelemmel bővített Világjáró Horizont Prémium biztosítás 70 éves korig köthető. Az Autó+ személygépkocsi asszisztencia csomag az autó gyártási évétől számított 18. év végéig igényelhető (2021-ben: 2003-ban vagy később gyártott autókra).

Mire van szükség ahhoz, hogy meg tudd kötni a biztosítást?

A biztosítás megkötéséhez az utazók neve és születési dátuma, a szerződő esetében a név, születési dátum mellett e-mail cím, telefonszám és lakcím adatok szükségesek. Szerződő csak 18 év feletti személy lehet, és nem szükséges, hogy részt vegyen az utazáson.

Hogyan köthetsz biztosítást?

A biztosítást megkötheted online, de személyesen és partnereinknél is .

 • Biztosításkötés online
  Utasbiztosításod okostelefonon vagy tableten is pár perc alatt megkötheted, akár indulás előtt. A biztosítás azonnal életbe lép, miután bankkártyával rendezted a biztosítás díját.
 • Biztosításkötés partnereinknél
  Jelezd igényed a 06 1 486 4343 telefonszámunkon vagy az ugyfelszolgalat@union.hu e-mail címen és munkatársaink megadják a lakóhelyedhez legközelebbi partnerünk elérhetőségét.

Dokumentumok

/static/assets/xml/label-document.xmlvilagjaro|tavertekesites+utasyes

BiztosításainkNézd meg, miben tudunk még segíteni!

/static/assets/xml/label-page.xml3noHóBarátHorvátországUtasbiztosításÚtitársSztornó

blogEz is érdekelni fog

/static/assets/xml/label-blog.xml3no1036698