Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü
Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás

Na végre.UNION Értem Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás

Érdekel
érted

Az UNION-nál mindent megteszünk azért, hogy a biztosítók megítélése megváltozzon Magyarországon.

Elsőként mi vezettük be a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást, amely minden elemében online és minden részletében érted van.

icon-content-firstplace.pngNo.1 a piaconicon-content-heart.pngTe vagy a fontosicon-content-pricetag.pngÚj értéken téríticon-content-fastpayment.pngGyorsan fizeticon-content-getpayment.pngEzekre fizet

No.1 a piacon

No.1 a piacon: az első minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás

Az MNB 2019-ben hirdette meg a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás pályázatot. A feltételeket elsőként az UNION teljesítette: az UNION Értem lakásbiztosításunk elnyerte a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás minősítést. A biztosítás tényleg rólad szól: az alapcsomagban magas szolgáltatást nyújtunk, ráadásul kiemelkedően gyorsan is fizetünk.

Te vagy a fontos

Te vagy a fontos

Az alapcsomag szinte minden alapvető kárhelyzetre védelmet nyújt, ráadásul új érték szerint, gyorsan, akár 5 munkanapon belül fizetünk.

Érdekel
Új értéken térít

Új értéken térít

A lakásbiztosítások sokszor a káridőponti csökkent értéket fizetik kár esetén.
Az UNION Értem ebben is más: a biztosítási összeget úgy állapítjuk meg, hogy annak alapja az épületek és ingóságok szerződéskötéskor érvényes vagy becsült újjáépítési és újra beszerzési értéke. Kár esetén kifizetjük akár az újrabeszerzési vagy építési költségeket a biztosítási összeg erejéig.

Hasonlítsd össze!

Hasonlítsd össze!

Kattints az MNB oldalára és számold ki, Neked melyik biztosító minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítása a legmegfelelőbb.

Megnézem

Erre nyújt fedezetet

icon-content-fire.pngtűzicon-content-smoke.pngfüst és koromszennyezésicon-content-explosion.pngrobbanásicon-content-lightning.pngvillámcsapás és másodlagos hatásaicon-content-storm.pngvihar | felhőszakadás | jégverésicon-content-snowpush.pnghónyomásicon-content-flood.pngárvízicon-content-flood.pngföldrengésicon-content-landslide.pngföldcsúszamlásicon-content-hole.pngismeretlen építmény vagy üreg beomlásaicon-content-collision.pngidegen jármű ütközéseicon-content-fall.pngidegen tárgy rádőléseicon-content-water.pngvízkáricon-content-robery.pngbetöréses lopás | rablás | besurranásicon-content-vamdalism.pngrongálás | vandalizmusicon-content-glassbreak.pngüvegtörésicon-content-protection.pngfelelősségbiztosítás
Gyors ügyintézés és fizetés

Gyors ügyintézés és fizetés

A kárbejelentés után 2 munkanapon belül felvesszük veled a kapcsolatot, a szemlére a kárbejelentés után 5 munkanapon belüli időpontot ajánlunk. A kárszemlét, vagy az utolsó szükséges dokumentum beérkezését követő 5 munkanapon belül akár már térítünk is a lakásbiztosítási feltételekben foglaltak szerint. Ha az elektronikus kommunikációt választod, kedvezményt kapsz a lakásbiztosítási díjból, a kárrendezésnél pedig (ha megadod az e-mail címed) lehetőséged van arra, hogy az ügyről folyamatosan tájékoztatást kapj.

Érdekel

Választható kiegészítő biztosítások és fedezeteik

icon-content-ertektargy.pngértéktárgyicon-content-kertidisznoveny.pngkerti dísznövényicon-content-labonallonoveny.pnglábon álló növényzeticon-content-balesetbiztositas.pngbaleseticon-content-assistance.pngassistanceicon-content-kertibutor.pngkerti bútoricon-content-zarcsere.pngzárcsereicon-content-siremlek.pngsíremlék, temetésicon-content-szolgaltataskimaradas.pngszolgáltatás kimaradásicon-content-kerekparos.pngkerékpáricon-content-egeszsegcsomag.pngegészség

Bővebben a választható kiegészítő biztosításokról

ÉRTÉKTÁRGY KIEGÉSZÍTŐ BIZTOSÍTÁS

200 ezer forint egyedi érték felett adott értéktárgyra külön megjelölt biztosítási összeg erejéig térítjük a károkat. Csak önálló ingóság vagy ingóságbiztosítást is tartalmazó lakásbiztosítás szerződés mellé

KERTI DÍSZNÖVÉNYBIZTOSÍTÁS

legfeljebb 100 ezer forint biztosítási időszakonként

LÁBON ÁLLÓ NÖVÉNYZET BIZTOSÍTÁSA

legfeljebb 50 ezer forint biztosítási időszakonként

BALESETBIZTOSÍTÁS (EXTRA, STANDARD)

kiterjed a szerződővel egy háztartásban élő családtagokra is a meghatározott biztosítási összeg erejéig

ASSISTANCE SZOLGÁLTATÁS

legfeljebb 30 ezer forint biztosítási eseményenként

KERTI BÚTOR

legfeljebb 200 ezer forint biztosítási időszakonként egy alkalommal

ZÁRCSERE, KULCSVESZTÉS VAGY KULCSTÖRÉS MIATT ÉS KULCSOK PÓTLÁSA

legfeljebb 50 ezer forint biztosítási időszakonként egy alkalommal

SÍREMLÉK ÉS KEGYELETI BIZTOSÍTÁS (SÍRKŐ BIZTOSÍTÁS, TEMETÉSI HOZZÁJÁRULÁS)

legfeljebb 50 ezer forint biztosítási időszakonként egy alkalommal | legfeljebb 50 ezer forint személyenként

SZOLGÁLTATÁS-KIMARADÁSBÓL EREDŐ KÁROK (mélyhűtő/fagyasztó áramkimaradásból eredő károk, fűtéskimaradás)

legfeljebb 50 ezer forint / legfeljebb 100 ezer forint biztosítási eseményenként

KERÉKPÁROS CSOMAG

legfeljebb 50 ezer forint biztosítási eseményenként | legfeljebb 100 ezer Ft biztosítási időszakonként

KIEGÉSZÍTŐ EGÉSZSÉG CSOMAG

250 ezer forint éves szolgáltatási limit

Kárbejelentés

Ha kár érne, kérjük, töltsd ki az online kárbejelentő nyomtatványunkat! Szakértő kollégánk rövidesen felveszi veled a kapcsolatot. Hívhatod telefonos ügyfélszolgálatunkat is a +36 1 486 4343 számon, vagy küldhetsz e-mailt is a mfolakaskar@union.hu címre. Ha lakásbiztosításod tartalmaz asszisztencia szolgáltatást, kisebb, azonnali beavatkozást igénylő károknál (pl. dugulás, zárcsere) hívj minket a (+36-1) 465-3728 számon!

Online kárbejelentés

Fontos részletek

Ki kötheti meg?

A lakásbiztosítást az a magánszemély kötheti meg, aki állandóan lakott magyarországi ingatlanját és ingóságait szeretné biztosítani.

Mit kapsz biztosításodhoz?

 • Online ügyintézés: Ügyfélportálunkon online kérheted le kötvényed, rendezheted biztosításod díját bankkártyás fizetéssel és adataidat is módosíthatod
 • SuperShop pont: 100 forintonként 1 SuperShop pontot írunk jóvá (SuperShop program részletek)

Mire van szükség ahhoz, hogy meg tudd kötni a biztosítást?

Szerződéskötéshez szükségesek az ingatlan és a szerződő/biztosított adatai.

Hogyan köthetsz biztosítást?

Lakásbiztosításod megkötheted online, de személyesen és értékesítési partnereinknél is lehetőséged nyílik erre.

Milyen kedvezményeket kaphatsz?

 • Az e-kommunikáció választása esetén a lakásbiztosítás díjából 10% engedményt adunk.
  Az e-kommunikáció választásával hozzájárulsz, hogy a lakásbiztosításoddal kapcsolatos kommunikáció elektronikusan, az UNION Biztosító Ügyfélportál rendszerén keresztül történjen. Ebben a rendszerben tekintheted meg többek között a kötvényt, ide érkeznek a szerződéssel kapcsolatos dokumentumok elektronikus formában. Amennyiben nem az e-kommunikációt választod, a szerződéssel kapcsolatos dokumentumokat hagyományos, postai úton kapod meg.
 • Díjfizetési mód és gyakoriság
  A lakásbiztosítás díját fizetheted évente, félévente, negyedévente vagy havonta. A havi és negyedévestől eltérő díjfizetési gyakoriságtól függően kedvezményekben részesülsz. Az éves díjfizetés 8%, a féléves 4% kedvezményt jelent. Ha biztosítás díját csoportos beszedési megbízással egyenlíted ki, 5% kedvezményben részesülsz.

Ezek a kedvezmények összevonhatóak, azonban a kedvezményekkel csökkentett, pótdíjakkal növelt lakásbiztosítási díj nem lehet kevesebb, mint a minimumdíj.

A díjkedvezményeket kedvezményszorzó formájában érvényesítjük az éves lakásbiztosítási díjból.

Pótdíjazás

Az alap lakásbiztosítási díjat a következő körülmények növelik

 • A Biztosító a faház, könnyűszerkezetes épületek esetén pótdíjat alkalmaz, amely pótdíjszorzó formájában kerül érvényesítésre az éves biztosítási díj alapján, mértéke: 30%,
 • A Biztosító a csekkes díjfizetési mód esetén pótdíjat alkalmaz, amelynek mértéke: 500 Ft/választott díjfizetési gyakoriság.
 • A Biztosító havi díjfizetési gyakoriság esetén pótdíjat alkalmaz, amely pótdíjszorzó formájában kerül érvényesítésre az éves biztosítási díj alapján, mértéke: 10%
 • A Biztosító vályog és vegyes falazat esetén pótdíjat alkalmaz, amely pótdíjszorzó formájában kerül érvényesítésre az éves biztosítási díj alapján, mértéke: 100%
 • A Biztosító külterületen elhelyezkedő ingatlan esetén pótdíjat alkalmaz, amely pótdíjszorzó formájában kerül érvényesítésre az éves biztosítási díj alapján, mértéke: 20%
 • A Biztosító nád, fazsindely, szalma és bitumenes hullámlemez (onduline) fedés esetén pótdíjat alkalmaz, amely pótdíjszorzó formájában kerül érvényesítésre az éves biztosítási díj alapján, mértéke: 100%

Az Union Értem Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításának módosítási igényét az alábbi nyomtatvány kitöltésével kezdeményezheti.

UNION Értem Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás - Átdolgozási igénybejelentő

Módosítási igényét megküldheti e-mail üzenet formájában, faxon, postai úton, vagy leadhatja személyes ügyfélszolgálatunkon és területi irodáinkban (https://union.hu/kapcsolat). Amennyiben módosítási igényét e-mail üzenet formájában küldi meg Társaságunk részére, kérjük ügyeljen rá, hogy a már előzetesen regisztrált e-mail címét használja és a dokumentumot aláírásával ellátva küldje meg. Abban az esetben, ha nincs lehetősége a dokumentumot kinyomtatva, aláírásával ellátva bescannelni, AVDH hitelesítés útján is megküldheti módosítási igényét az előzetesen regisztrált e-mail címéről. Az AVDH hitelesítésről bővebben itt olvashat: https://union.hu/koronavirus-tajekoztatas#gyakori-kerdesek.

Dokumentumok

/static/assets/xml/label-document.xmlUNION Értem Minősített Fogyasztóbarát otthonbiztosításSmartCubeyesyes

Mit tehetünk még érted?

Az UNION teljeskörű termékpalettájával minden élethelyzetben melletted áll. Ha most épp nincs szükséged lakásbiztosításra, gondold végig nyugodtan, mire lehet. Kattints az ikonokra és ismerd meg megoldásainkat!

icon-content-car.pngautóicon-content-home.pngotthonicon-content-travel.pngutazásicon-content-accident.pngbaleseticon-content-health.pngegeszségicon-content-life.pngéleticon-content-pension.pngnyugdíjicon-content-investment.pngbefektetésicon-content-company.pngvállalkozás

Felhívjuk figyelmed, hogy az MFO károk gyorsabb rendezése érdekében az mfolakaskar@union.hu e-mail címet használd, amennyiben e-mail üzenet formájában küldenéd meg kárbejelentésed!

Kiemelt ajánlatainkérted, neked

/static/assets/xml/label-page.xml3noRizikóExtraPrivateMedProUnionPezsgő