Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü
Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás

Na végre.UNION Értem Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás

megkötöm
érted

Felhívjuk figyelmed, hogy az MFO károk gyorsabb rendezése érdekében az mfokar@union.hu e-mail címet használd, amennyiben e-mail üzenet formájában küldenéd meg kárbejelentésed!

Az UNION-nál mindent megteszünk azért, hogy a biztosítók megítélése megváltozzon Magyarországon.

Elsőként mi vezetjük be a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást, egy olyan lakásbiztosítást, amely minden elemében online és minden részletében érted van.

Az elmúlt hetek komoly viharai okozta úgynevezett havária helyzet miatt a 2020. augusztus 24. és 31. közötti időszakban az UNION Értem Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításnál a biztosítási feltételekben szereplő kárrendezési határidőket kénytelenek vagyunk meghosszabbítani. Ebben a rövid időszakban az Általános Biztosítási Feltételek 11.B.2. pontja alapján a kárrendezési határidők legfeljebb kétszeresére meghosszabbíthatóak. Az esetleges kellemetlenségért megértésüket és elnézésüket kérjük.

icon-content-firstplace.pngNo.1 a piaconicon-content-heart.pngTe vagy a fontosicon-content-pricetag.pngÚj értéken téríticon-content-fastpayment.pngGyorsan fizeticon-content-getpayment.pngEzekre fizeticon-content-laptop.pngHome office is
No.1 a piacon

No.1 a piacon: az első minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás

Az MNB 2019-ben meghirdette a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás pályázatot. A feltételeket elsőként az UNION teljesítette: az UNION Értem lakásbiztosításunk elnyerte a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás minősítést. Új biztosításunk a legtöbbet kínálja a piacon. Tényleg rólad szól: az alapcsomagban magas szolgáltatást nyújtunk, ráadásul kiemelkedően gyorsan is fizetünk.

Te vagy a fontos

Te vagy a fontos

Minden lakásbiztosítás jó megoldás, de az UNION Értem-mel a biztosnál is biztosabbra mehetsz. Az alapcsomag minden alapvető kárhelyzetre védelmet nyújt, ráadásul új érték szerint, gyorsan, akár 5 munkanapon belül fizetünk.

Megkötöm
Új értéken térít

Új értéken térít

A lakásbiztosítások sokszor a káridőponti csökkent értéket fizetik kár esetén.
Az UNION Értem ebben is más: a biztosítási összeget úgy állapítjuk meg, hogy annak alapja az épületek és ingóságok szerződéskötéskor érvényes vagy becsült újjáépítési és újra beszerzési értéke. Kár esetén kifizetjük akár az újrabeszerzési vagy építési költségeket a biztosítási összeg erejéig.

Erre nyújt fedezetet

icon-content-fire.pngtűzicon-content-smoke.pngfüst és koromszennyezésicon-content-explosion.pngrobbanásicon-content-lightning.pngvillámcsapás és másodlagos hatásaicon-content-storm.pngvihar | felhőszakadás | jégverésicon-content-snowpush.pnghónyomásicon-content-flood.pngárvízicon-content-flood.pngföldrengésicon-content-landslide.pngföldcsúszamlásicon-content-hole.pngismeretlen építmény vagy üreg beomlásaicon-content-collision.pngidegen jármű ütközéseicon-content-fall.pngidegen tárgy rádőléseicon-content-water.pngvízkáricon-content-robery.pngbetöréses lopás | rablás | besurranásicon-content-vamdalism.pngrongálás | vandalizmusicon-content-glassbreak.pngüvegtörésicon-content-protection.pngfelelősségbiztosítás
No.1 a piacon

Gyors ügyintézés és fizetés

A kárbejelentés után 2 munkanapon belül felvesszük veled a kapcsolatot, a szemlére a kárbejelentés után 5 munkanapon belüli időpontot ajánlunk. A kárszemlét, vagy az utolsó szükséges dokumentum beérkezését követő 5 munkanapon belül akár már térítünk is a feltételekben foglaltak szerint. Ha az elektronikus kommunikációt választod, kedvezményt kapsz a biztosítási díjból, a kárrendezésnél pedig (ha megadod az e-mail címed) lehetőséged van arra, hogy az ügyről folyamatosan tájékoztatást kapj.

ÚJ! Ingyenes HomeOffice csomag!

A home office ma már mindennapos. Az otthon életünk legfontosabb helyszíne. A benne lévő értékek biztonsága is fontosabbá vált, a céges eszközöké is. Ezért vezetjük be ingyenes plusz szolgáltatásként minden újonnan kötött lakásbiztosításunkhoz a HomeOffice csomagot! Ingyenes kiegészítőként a 2020. december 31-ig bekövetkező károkra.

Mit jelent ez?

Ha a hazavitt céges eszközöd (számítógép, laptop, monitor, tablet, mobiltelefon) a lakásbiztosítási szerződésben meghatározott kár miatt tönkremegy, 300.000 forintig téríthetjük. Azaz, például ha villám csap az épületbe, ha vihar van és beázol, ha tűz van, vagy betöréses lopás, netán rablás. Akkor is fizetünk maximum 50.000 forintot, ha a céges számítógép, laptop vagy monitor összetörik. Persze csak akkor, ha ezt neked ki kellene fizetned a munkáltatódnak.

NA VÉGRE–JÁTÉK!

Játék egy vadonatúj 64GB-os piros iPhone SE-ért!

Rengeteg videó érkezett a Na végre - játékra 2020. július 15-ig. Pályázni egy minimum 5 másodperc, maximum 3 perc hosszú, bármilyen műfajú videó beküldésével lehetett, aminek az utolsó mondata ez: „Na végre!”. A videó műfaja tényleg bármi lehetett: beszéd, dal, jelenet, vers, paródia. 2020. augusztus 3-án kiderült, ki nyerte meg a 64GB-os piros iPhone SE okostelefont. Gratulálunk a nyertesnek! A nyertes videót és a beküldött legjobb videókat a gombra kattintva nézheted meg.

Megnézem
megkötöm

Választható kiegészítő biztosítások és fedezeteik

icon-content-ertektargy.pngértéktárgyicon-content-kertidisznoveny.pngkerti dísznövényicon-content-labonallonoveny.pngállónövényicon-content-balesetbiztositas.pngbaleseticon-content-assistance.pngassistanceicon-content-kertibutor.pngkerti bútoricon-content-zarcsere.pngzárcsereicon-content-siremlek.pngsíremlék, temetésicon-content-szolgaltataskimaradas.pngszolgáltatás kimaradásicon-content-kerekparos.pngkerékpáricon-content-egeszsegcsomag.pngegészségicon-content-felujitas.pngfelújítás

Bővebben a választható kiegészítő biztosításokról

ÉRTÉKTÁRGY, KÉSZPÉNZ KIEGÉSZÍTŐ BIZTOSÍTÁS

adott értéktárgyra külön megjelölt biztosítási összeg erejéig térítjük a károkat | értéktárgy legfeljebb 200 Ft biztosítási összeg felett

KERTI DÍSZNÖVÉNYBIZTOSÍTÁS

legfeljebb 100 ezer Ft biztosítási időszakonként

LÁBON ÁLLÓ NÖVÉNYEK BIZTOSÍTÁSA

legfeljebb 50 ezer Ft biztosítási időszakonként

BALESETBIZTOSÍTÁS (EXTRA, STANDARD)

kiterjed a szerződővel egy háztartásban élő családtagokra is a meghatározott biztosítási összeg erejéig

ASSISTANCE SZOLGÁLTATÁS

legfeljebb 30 ezer Ft biztosítási eseményenként

KERTI BÚTOR

legfeljebb 200 ezer Ft biztosítási időszakonként egy alkalommal

ZÁRCSERE, KULCSVESZTÉS VAGY KULCSTÖRÉS MIATT ÉS KULCSOK PÓTLÁSA

legfeljebb 50 ezer Ft biztosítási időszakonként egy alkalommal

SÍREMLÉK ÉS KEGYELETI BIZTOSÍTÁS (SÍRKŐ BIZTOSÍTÁS, TEMETÉSI HOZZÁJÁRULÁS)

legfeljebb 50 ezer Ft biztosítási időszakonként egy alkalommal | legfeljebb 50 ezer Ft személyenként

SZOLGÁLTATÁS-KIMARADÁSBÓL EREDŐ KÁROK (mélyhűtő/fagyasztó áramkimaradásból eredő károk, fűtéskimaradás)

legfeljebb 50 ezer Ft / legfeljebb 100 ezer Ft biztosítási eseményenként

KERÉKPÁROS CSOMAG

legfeljebb 50 ezer Ft biztosítási eseményenként | legfeljebb 100 ezer Ft biztosítási időszakonként

KIEGÉSZÍTŐ EGÉSZSÉG CSOMAG

250 ezer Ft éves szolgáltatási limit

FELÚJÍTÁS KIEGÉSZÍTŐ BIZTOSÍTÁS

csak önálló épület vagy épületbiztosítást is tartalmazó szerződés mellé

Kárbejelentés

Ha kár érne, kérjük, töltsd ki az online kárbejelentő nyomtatványunkat! Szakértő kollégánk rövidesen felveszi veled a kapcsolatot. Hívhatod telefonos ügyfélszolgálatunkat is a +36 1 486 4343 számon. Ha biztosításod tartalmaz asszisztencia szolgáltatást, kisebb, azonnali beavatkozást igénylő károknál (pl. dugulás, zárcsere) hívj minket!

Online kárbejelentés

Fontos részletek

Ki kötheti meg?

Az a magánszemély, aki állandóan lakott magyarországi ingatlanját és ingóságait szeretné biztosítani.

Mit kapsz biztosításodhoz?

 • Online ügyintézés: Ügyfélportálunkon online kérheted le kötvényed, rendezheted biztosításod díját bankkártyás fizetéssel és adataidat is módosíthatod
 • SuperShop pont: 100 forintonként 1 SuperShop pontot írunk jóvá (SuperShop program részletek)

Mire van szükség ahhoz, hogy meg tudd kötni a biztosítást?

Szerződéskötéshez szükségesek az ingatlan és a szerződő/biztosított adatai.

Hogyan köthetsz biztosítást?

Biztosításod megkötheted online, de személyesen és értékesítési partnereinknél is lehetőséged nyílik erre.

Milyen kedvezményeket kaphatsz?

 • Az e-kommunikáció választása esetén a szerződés díjából 10% engedményt adunk.
  Az e-kommunikáció választásával hozzájárulsz, hogy a biztosításoddal kapcsolatos kommunikáció elektronikusan, az UNION Biztosító Ügyfélportál rendszerén keresztül történjen. Ebben a rendszerben tekintheted meg többek között a kötvényt, ide érkeznek a szerződéssel kapcsolatos dokumentumok elektronikus formában. Amennyiben nem az e-kommunikációt választod, a szerződéssel kapcsolatos dokumentumokat hagyományos, postai úton kapod meg.
 • Díjfizetési mód és gyakoriság
  A biztosítás díját fizetheted évente, félévente, negyedévente vagy havonta. A havi és negyedévestől eltérő díjfizetési gyakoriságtól függően kedvezményekben részesülsz. Az éves díjfizetés 8%, a féléves 4% kedvezményt jelent. Ha biztosítás díját csoportos beszedési megbízással egyenlíted ki, 5% kedvezményben részesülsz.

Ezek a kedvezmények összevonhatóak, azonban a kedvezményekkel csökkentett, pótdíjakkal növelt biztosítási díj nem lehet kevesebb, mint a minimumdíj.

A díjkedvezmények kedvezményszorzó formájában kerülnek érvényesítésre az éves biztosítási díjból.

Pótdíjazás

 • A Biztosító a faház, könnyűszerkezetes épületek esetén pótdíjat alkalmaz, amely pótdíjszorzó formájában kerül érvényesítésre az éves biztosítási díj alapján, mértéke: 30%,
 • A Biztosító a csekkes díjfizetési mód esetén pótdíjat alkalmaz, amelynek mértéke: 500 Ft/választott díjfizetési gyakoriság.
 • A Biztosító havi díjfizetési gyakoriság esetén pótdíjat alkalmaz, amely pótdíjszorzó formájában kerül érvényesítésre az éves biztosítási díj alapján, mértéke: 10%

Az Union Értem Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításának módosítási igényét az alábbi nyomtatvány kitöltésével kezdeményezheti.

UNION Értem Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás - Átdolgozási igénybejelentő

Módosítási igényét megküldheti e-mail üzenet formájában, faxon, postai úton, vagy leadhatja személyes ügyfélszolgálatunkon és területi irodáinkban (https://union.hu/kapcsolat). Amennyiben módosítási igényét e-mail üzenet formájában küldi meg Társaságunk részére, kérjük ügyeljen rá, hogy a már előzetesen regisztrált e-mail címét használja és a dokumentumot aláírásával ellátva küldje meg. Abban az esetben, ha nincs lehetősége a dokumentumot kinyomtatva, aláírásával ellátva bescannelni, AVDH hitelesítés útján is megküldheti módosítási igényét az előzetesen regisztrált e-mail címéről. Az AVDH hitelesítésről bővebben itt olvashat: https://union.hu/koronavirus-tajekoztatas#gyakori-kerdesek.

Dokumentumok

/static/assets/xml/label-document.xmllakas+mfoyes
/static/assets/xml/label-document.xmllakas+utmutatoyes

mit tehetünk még érted?

Az UNION teljeskörű termékpalettájával minden élethelyzetben melletted áll. Ha most épp nincs szükséged lakásbiztosításra, gondold végig nyugodtan, mire lehet. Kattints az ikonokra és ismerd meg megoldásainkat!

icon-content-car.pngautóicon-content-home.pngotthonicon-content-travel.pngutazásicon-content-accident.pngbaleseticon-content-health.pngegeszségicon-content-life.pngéleticon-content-pension.pngnyugdíjicon-content-investment.pngbefektetésicon-content-company.pngvállalkozás

Kiemelt ajánlatainkérted, neked

/static/assets/xml/label-page.xml3noRizikóExtraPrivateMedProUnionPezsgő