Union Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupUnion Biztosító Zrt. | Vienna Insurance GroupAkadálymentes nézetMenü
Vállalkozói biztosítások egyedi igényekre

Egyedi helyzetek egyedi megoldások Vállalkozói biztosítások egyedi igényekre  

Kérj visszahívást!
Bezárás

Egy kis türelmet kérünk.

#biztosításvállalat

Kockázatok építésnél, szerelésnél

Egy működő vállalkozás életében örömteli lehet, amikor a meglevő épületeket felújítani, vagy bővíteni kell, új berendezéseket kell beszerelni, beüzemelni, új épületet vagy gépsort kialakítani. A vagyonbiztosítás a „normál” üzemmenet állapotára ad fedezetet. A felújítás alatt levő épületekben, vagy berendezésekben (például a csővezetékek kialakítása során) keletkezett tűz, vagy egy viharban a meglevő épületre dőlő daru, és más, az építésre, átalakításra visszavezethető kockázat, az építés-szerelés biztosítással védhető. A hibás beszerelésből, a rosszul sikerült próbaüzem során keletkezet hibákból, mulasztásokból eredő károkat, a szerelés biztosítások fedik le.

A gépekre, elektromos berendezésekre is gondoltunk

A gépek, akár a gyártáshoz szükséges termelő berendezésekről, akár diagnosztikai műszerekről, vagy a számítógépeinkről beszélünk, a folyamatos munka alapjául szolgálnak. Ha egy hirtelen meghibásodás, kezelői hiba, elektromos rövidzárlat, a tartószerkezet összeomlása, túlfeszültség is a probléma, károsíthatja az adott gépeket, és ezek nélkül megáll, vagy szünetel a munka. Ezek mielőbbi pótlásának, javításának költségeit is átvállaljuk a szerződés alapján. Az alap kockázatok kiegészítéseként megkötött biztosítás alapján segítséget tudunk adni ilyen károk esetén is.

Üzemszünet, persze legrosszabbkor

Kiemelten kritikus helyzet adódhat egy vállalkozás életében, amikor váratlanul valamelyik biztosított kockázat (tűz, elemi kár, vagy a kiegészítők) bekövetkezik, és a károk elhárításáig, a helyreállításig nem folytatható a munka. Ez nagy gondot okozhat, ha épp szűk határidővel kell dolgoznunk, szállítanunk. Adott esetben egy huzamosabb idejű leállás komoly pénzügyi veszteséget jelenthet. Ilyen esetekben a helyzetet megoldani ugyan nem tudjuk, de a kiesett bevétel jelentős részét pótolni tudja biztosításunkkal.

Felelősségi kockázatok

Az alap biztosítás a vállalkozása működtetésével kapcsolatos felelősségi károkra is fedezetet adhat. Ide tartozik például a termékfelelősség, azokra az esetekre, mikor a forgalomba hozott termékek által okozott károkért is felelősséggel tartozunk, a környezetszennyezés, mely komoly költséget jelenthet vállalkozás számára kár esetén, vagy a munkahelyi balesetek, melyeknél nem minden esetben fedezi a TB az összes felmerülő költséget.

Egyéb felelelősségi kockázatok

Ugyanakkor érdemes felkészülni a tevékenységünkkel kapcsolatos egyéb kockázatokra is. Szállodák, panziók esetében ilyen eset lehet többek közt a szállóvendégek vagyontárgyainak eltulajdonítása, őrzött parkolóban levő személyautók sérülése,eltulajdonítása, saját játszótéren megsérült gyerekek, felnőttek, felmosott előtérben elcsúszott vendégek. A szolgáltatás gyakorlása során a be- vagy elszállítást végző idegen gépjármű sérülhet (pl targonca ütközése), de magával a szolgáltatás nyújtásával is okozható kár (például a fodrász megvágja a vendéget). Ugyanakkor érdemes gondolni arra is, hogy az alvállalkozónk esetleges káráért is minket tehetnek felelőssé. Ingatlan bérlőjeként minket is felelőssé tehetnek bizonyos károkért, annak ellenére, hogy a tulajdonos köti a vagyonbiztosítást. Ingatlan bérbeadójaként pedig mi felelünk a bérlő vagyonában az általunk okozott károkért.

Egyedi tevékenységekkel kapcsolatos felelősségi kockázatok röviden

Termékfelelősség

Környezet szennyezés

Munkáltatói felelősség

Szállodák, panziók kockázatai

A szolgáltatás gyakorlása

Ingatlan bérbe adása, bérlése

Szállítással kapcsolatos károk

Biztosításunk vállalkozása az Ön gépjárműveiben, illetve más által, az Ön kockázatára, bármely módon szállított gépekre, berendezésekre, árukra is kiterjedhet. Ha a szállítóeszközt ért sérülés vagy egy váratlan körülmény miatt a szállított áru is megsérül, törik, megsemmisül vagy ellopják azokat, biztosításunk alapján számíthat ránk.

Filmbiztosítás

Biztosítónk komoly tapasztalattal rendelkezik a filmforgatások biztosításában. Szolgáltatásunk a forgatás során használt eszközök, díszletek, műtárgyak biztosítása mellett kiterjeszthető a filmnegatívok, digitális adathordozók, filmforgatás-kiesés biztosításra, különböző felelősségbiztosításokra. Nem csak az eszközökre, de a színészek és a stáb baleseteire is kiterjed filmbiztosításunk, külföldi forgatások esetén is.

Kiknek ajánljuk?

A körültekintően megkötött biztosítás minden működő vállalkozás részére ajánlott. A folyamatos üzemmenet, vagy egy felújítás, bővítés során olyan akár új kockázatok is jelentkezhetnek, melyek biztosítási fedezete, a lehetséges kárhoz viszonyítva alacsony költséggel megoldható, és egy váratlan esemény bekövetkezése alkalmával, nem veszélyezteti a folyamatos üzemmenetet, illetve anyagi segítséget nyújt a károk elhárításában.

Mi a teendő kár esetén?

Kár esetén a bejelentés alábbi címeink bármelyikén megtehető:

Felelősségi kárnál csak a biztosított bejelentése fogadható be, ha a károsult jelenti be, akkor rögzítjük a kárt, és megkezdjük a kárrendezést, de kifizetésre nem kerül sor addig amíg a biztosított nem igazolja vissza a bejelentést. A kárbejelentés alapján a kár rögzítésére, és a kárrendezés megkezdésére akkor van lehetőségünk, ha minden nélkülözhetetlen adat rendelkezésünkre áll.

Szakértő kollégánk 3 munkanapon belül felveszi veled a kapcsolatot egyeztetés céljából.

Biztosításaink

/static/assets/xml/label-page.xml3noUnionKompaktPrivateMedProCsoportosVállalatiUtas

blog

/static/assets/xml/label-blog.xml3noblog